Tilaajille

Au­toi­lua ja seik­kai­lu­ja ra­kas­ta­va Timo Korpi aloitti vuosi sitten ankaran pääs­tö­paas­ton, mutta kuinkas sitten kä­vi­kään? – Har­kit­see nyt Co­rol­lan­sa ro­mut­ta­mis­ta

Naurettavan vaikeaa, helsinkiläinen Timo Korpi sanoi viime vuonna asettaessaan itselleen kahden hiilidioksiditonnin päästötavoitteen.

Naurettavan vaikeaa, helsinkiläinen Timo Korpi sanoi viime vuonna asettaessaan itselleen kahden hiilidioksiditonnin päästötavoitteen. Lämmin vesi, juusto ja baari-illat eivät tavoitteeseen istuneet. Nyt tiukka vuosi on lähes kulunut loppuun, joten on aika kysyä mieheltä, kuinka päästöpaasto onnistui. Silkan luopumisen sijaan Korpi kertoo saaneensa tilalle paljon uutta.

Valkoiseen haalariin pukeutunut mies puhuu tuiman näköisenä pöydän ääressä. Yhtäkkiä hän nousee ylös, potkaisee takanaan olevaa pahviseinää ja karjaisee: "Mitä sitä voi yksi ihminen tehdä?!"

Tämän kysymyksen helsinkiläinen Timo Korpi esitti koko kansalle noin vuosi sitten Ylen Ilmastouutiset-sarjan ensimmäisessä jaksossa. Nyt oman kodin keittiön pöydän ääressä istuu videon haalarimiestä rauhallisempi versio. Eletään elokuun loppupuolta ja Korven vuoden kestänyttä päästöpaastoa on jäljellä enää muutama viikko.