Voimanosto: Al­zhei­me­rin tauti py­säyt­ti kem­pe­le­läi­sen voi­ma­mie­hen

Kaleva live: Katso suora lähetys U20 Kär­pät-Luk­ko-ot­te­lus­ta

Luitko jo tämän: Ohi­juok­su­tus rikkoi asuk­kai­den ve­si­put­ket, For­tu­mil­ta pe­nä­tään vas­tuu­ta

Auto räjähti Vaasan kes­kus­tas­sa

Keskikaupungille pysäköidyssä autossa räjähtänyt pommi surmasi autossa olleen miehen perjantaina Vaasassa. Poliisi pitää todennäköisenä, että tapaus oli itsemurha. Räjähdyksessä kuolleen miehen henkilöllisyys varmistui illalla. Hän oli mustasaarelainen ja syntynyt vuonna 1953.

Yksi ihminen kuoli Vaasassa tapahtuneessa räjähdyksessä iltapäivällä.
Yksi ihminen kuoli Vaasassa tapahtuneessa räjähdyksessä iltapäivällä.

Keskikaupungille pysäköidyssä autossa räjähtänyt pommi surmasi autossa olleen miehen perjantaina Vaasassa. Poliisi pitää todennäköisenä, että tapaus oli itsemurha.

Räjähdyksessä kuolleen miehen henkilöllisyys varmistui illalla. Hän oli mustasaarelainen ja syntynyt vuonna 1953. Räjähdyksessä loukkaantui lievästi kaksi henkilöä. Poliisin mukaan ei kuitenkaan ole mitään viitteitä siitä, että räjähdys olisi kohdistettu keihinkään ulkopuolisiin. Autossa olleista kahdesta laukusta ei löytynyt lisää räjähteitä.

Pommi räjähti iltapäivällä Vaasan ydinkeskustassa Vaasanpuistikolla. Onnettomuuspaikan läheisyydessä oli satoja ihmisiä.

Räjähdyspanos oli sylissä

Poliisi kertoi, että räjähdyspanos oli kuljettajan penkillä istuneen miehen sylissä. Panoksen suuruudesta ei kuitenkaan vielä perjantai-iltana ollut tietoa.

Auton ovet olivat räjähdyshetkellä kiinni. Räjähdyksen voimasta kuitenkin Volvo-merkkisen farmariauton katto repesi, ovet avautuivat ja konepelti nousi ylös.

Auton takakontista löytyi lisäksi kaksi laukkua. Ne poistettiin autosta ja kuljetettiin pois tapahtumapaikalta turvasäiliössä. Poliisin räjähdeasiantuntijan tutkimuksessa varmistui kuitenkin, että laukut eivät sisältäneet räjähteitä.

Räjähtäneen auton ympäriltä löytyi lasinsirpaleita, ja auton osia oli lentänyt muutamien kymmenien metrien etäisyydelle. Vaasanpuistikon varrella sijaitsevien liikehuoneistojen ikkunat säilyivät kuitenkin ehjinä.

Poliisi eristi Kauppapuistikon ja Vaasanpuistikon välisen alueen runsaan sadan metrin matkalta useiksi tunneiksi. Alue avattiin liikenteelle kello 18 jälkeen. Poliisi jatkaa viikonvaihteen aikana räjähdyksen teknistä tutkintaa.