Linnan juhlat: Oulun teat­te­rin Alma Leh­mus­kal­lio tiesi heti, kenen luo­muk­seen haluaa pu­keu­tua

Edut: Pohteen väki saa­mas­sa isomman etu­se­te­lin kuin Oulun hen­ki­lös­tö

Joko luit tämän: Raa­tis­sa ko­mei­le­va pop­pe­li­veis­tos kärsi oman elä­män­sä met­su­rin ti­hu­työs­tä

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Au­rin­gos­sa ta­pah­tui har­vi­nai­sen suuri purkaus – re­von­tul­ten lisäksi voi ai­heut­taa on­gel­mia säh­kö­ver­kois­sa ja sa­tel­lii­teis­sa

Auringossa havaittiin suuri roihupurkaus torstai-iltana, kertoo Ilmatieteen laitoksen avaruussäätiedotus. Massapurkauksesta lähtenyt magneettinen pilvi on suuntautunut maata kohti.

Auringossa havaittiin suuri roihupurkaus torstai-iltana, kertoo Ilmatieteen laitoksen avaruussäätiedotus. Massapurkauksesta lähtenyt magneettinen pilvi on suuntautunut maata kohti ja sen ennustetaan osuvan tänne lauantain aikana. Revontulien todennäköisyys on suuri koko maassa lauantaina.

Tähdet ja avaruus -verkkosivun mukaan Yhdysvaltojen sää- ja valtamerentutkimusorganisaatio NOAA ennustaa lauantaille G3-luokan geomagneettista myrskyä. NOAA varoittelee mahdollisista ongelmista sähköverkoissa sekä radiotietoliikenteessä ja satelliiteissa 50. leveyspiirin pohjoispuolella. Suomi sijaitsee 60.-70. pohjoisen leveyspiirin välillä.

Suuri roihupurkaus oli peräisin auringonpilkkualueesta keskeltä auringon kiekon eteläpuoliskoa ja siihen liittyi myös koronan massapurkaus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.