Auer: Outoa ettei jul­ki­suu­del­le annettu arvoa

Anneli Auer kertoo STT:lle olevansa pettynyt Valtiokonttorin ratkaisuun. Hän kertoo menettäneensä koko omaisuutensa ja tulonlähteensä oikeusjuttujen myötä.

Anneli Auer kertoo STT:lle olevansa pettynyt Valtiokonttorin ratkaisuun. Hän kertoo menettäneensä koko omaisuutensa ja tulonlähteensä oikeusjuttujen myötä.

- Työllistymismahdollisuuteni ovat heikot sekä omassa yrityksessäni että muualla muun muassa asian saaman laajan julkisuuden vuoksi. Korvauksilla siis on kyllä ihan taloudellistakin merkitystä, Auer sanoo sähköpostitse.

Auer itse pyysi jokaiselta menetetyltä vuorokaudelta 2 500 euroa ja sai 800 euroa vuorokaudelta. Valtiokonttorin mukaan päätöksessä otettiin huomioon julkisuus siltä osin, kun se on kohdistunut vapaudenmenetykseen. Yhteensä Auer sai korvauksia 545 800 euroa ansionmenetykset mukaan lukien.

- Olen menettänyt koko omaisuuteni näiden oikeusjuttujen myötä, ja lisäksi olen menettänyt toimeentulolähteeni, koska yritykseni ei tuota enää juuri mitään. Vuosien pohjatyöt yritystoimintani rakentamiseksi menivät hukkaan vankeuden takia.

- Onhan tämäkin summa edes jotain, mutta kaukana siitä, mitä pyysin. Pidän outona, ettei Valtiokonttori antanut julkisuudelle arvoa, Auer kertoo.

Tiettävästi suurimmat korvaukset

Miehensä murhasta syyttömänä vankilassa istunut Auer saattaa jatkaa taistelua kärsimyskorvauksistaan oikeudessa. Asianajaja Juha Manner kertoo keskustelevansa Auerin kanssa ensi viikolla tarkemmin siitä, nostetaanko valtiota vastaan kanne käräjillä.

- Alustavasti näyttää siltä, että viemme asian käräjäoikeuteen, Manner viestitti STT:lle torstaina.

Korvaukset ovat tiettävästi Suomen rikoshistorian tähän asti suurimmat. Suurimmista korvauksista ei kuitenkaan ole varsinaista tilastoa.

- Kokonaismäärä on varmaankin suurin. Korvaukset ovat olleet 100 000:n ja 150 000 euron välissä. En muista, että isompia olisi ollut, sanoo Valtiokonttorin lakiasiainpäällikkö Pekka Syrjänen STT:lle.

Auerille maksettavista korvauksista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Linkki juttuun