Mainos

Asun­to­vä­li­tyk­sen tar­koi­tus on liittää oikeat ihmiset ja oikeat asunnot yhteen – ”A­sun­to­kau­pois­sa pu­hu­taan paljon unel­mis­ta, mutta siinä on kyse myös toi­vos­ta”

Vajaa vuosi sitten Riina Ek-Hietanen ja Janne Hietanen päättivät ottaa riskin ja ryhtyä yrittäjiksi keskellä koronapandemiaa. Näin syntyi kiinteistövälitysfirma Toivo LKV. Yrityksen uudet toimitilat ovat hyvää vauhtia valmistumassa Oulun keskustan Tuomi-taloon.

Riina Ek-Hietasen ja Janne Hietasen idea oman kiinteistönvälitysyrityksen perustamiseen tuli monien sattumien kautta. Toivo LKV:n tärkeimmiksi toimintaperiaatteiksi on muodostunut ihmisläheisyys, lämpö ja asumisen toiveiden toteuttaminen.
Riina Ek-Hietasen ja Janne Hietasen idea oman kiinteistönvälitysyrityksen perustamiseen tuli monien sattumien kautta. Toivo LKV:n tärkeimmiksi toimintaperiaatteiksi on muodostunut ihmisläheisyys, lämpö ja asumisen toiveiden toteuttaminen.

Pariskunnan mukaan idea oman yrityksen perustamiseen tuli monen sattuman kautta.

Pari vuotta sitten Riina Ek-Hietanen ja Janne Hietanen lapsineen päättivät toteuttaa haaveensa ja hidastaa tahtia muuttamalla Espanjaan. Tarkoitus oli viipyä noin vuoden verran ja jäädä mahdollisesti ulkomaille tekemään välitystoimintaa, mutta koronavirus puuttui peliin. Suomeen saapumisen jälkeen aikaisemmilta asiakkailta alkoi kuitenkin sadella yhteydenottoja ja idea omasta välitysfirmasta alkoi muodostua toiveesta todeksi.

”Tämä oli osittain onnekas sattuma. Toki yrittäjyydestä oli haaveiltu, mutta viimeistään silloin huomasimme, että meidän palveluille on tilausta”, Riina kertoo.

Toiminta lähti liikkeelle pienellä budjetilla kotitoimistolta. Uutta yritystä ei mielellään lähdetty rahoittamaan keskellä koronakriisiä, mutta vastustuksesta huolimatta päättäväisyys veti pidemmän korren. Työkokemusta kiinteistövälitysalalta pariskunnalta löytyi jo rutkasti, joka auttoikin osaksi synnyttämään kipinän oman välitysfirman perustamisesta.

”Me olemme tottuneet nopeisiin liikkeisiin ja tietynlaiseen epävarmuuteen jo nuorena, kun lähdettiin maailmalle Jannen jalkapallouran vuoksi – sopimukset ovat aina olleet määräaikaisia ja tilanteet ja maat ovat vaihtuneet välillä jopa vuorokaudessa ja siksi yrittäjäksi lähteminen ei sinänsä pelottanut”, Riina toteaa.

Jokainen koti on tärkeä

Toivo LKV:n valttikortit piilevät laadukkaassa asiakaspalvelussa ja siinä, että jokaiseen myyntikohteeseen satsataan. Myyntitekstit kirjoitetaan huolella ja jokaisen kodin parhaat puolet tuodaan esille mahdollisimman hyvin. Tyhjät kohteet stailataan sellaisiksi, että ostajan on helppo hahmottaa kohteen potentiaali.

Riina kertoo lämmön ja ihmisläheisyyden olevan tärkeässä osassa yrityksen toimintaa, sillä työtä tehdään ihmiseltä ihmiselle, ja heille on tärkeää liittää yhteen juuri oikeat ihmiset toiveidensa kotien kanssa. Kohteiden stailauspuoli on ollut pitkälti Riinan käsialaa ja hänen kädenjälkensä näkyy vahvasti myös uudessa toimitilassa.

”Koti on tosi pitkälle aina tunteisiin liittyvä juttu. Stailauksen ideologia on ollut se, että herätetään kohde henkiin ja saadaan sen parhaat puolet esille. Tyhjänä olevat asunnot pyritään kalustamaan kodikkaiksi niin, että niissä voisi miettiä asuvansa. Visuaalisuus ja into ovat todella tärkeät osat työtä”, Riina kuvailee.

Kiinteistönvälitysfirma Toivo LKV:n uudet toimitilat ovat hyvää vauhtia valmistumassa Oulun keskustan Tuomi-taloon.
Kiinteistönvälitysfirma Toivo LKV:n uudet toimitilat ovat hyvää vauhtia valmistumassa Oulun keskustan Tuomi-taloon.

Yrityksen nimeä lähdettiin miettimään siltä pohjalta, että nimen täytyy olla suomalainen, helppo, lyhyt ja ytimekäs. Pariskunta suunnitteli toimipistettä Toivoniemeen ja ystävältä saatu kynttilä toivo-tekstillä varustettuna sinetöi päätöksen: näin Toivo LKV sai nimensä.

”Nimi Toivo kohdistui tosi hyvin myös viime kevääseen. Aina tarvitaan toivoa ja uskoa siihen, että asiat kääntyvät paremmaksi. Asuntokaupoissa puhutaan paljon unelmista, mutta siinä on kyse myös toivosta”, Riina kertoo hymyillen.

Toivon vuosi

Toivo LKV:n ensimmäinen vuosi on sujunut tilanteeseen nähden hyvin. Asuntokauppaan veikattiin suurempaa iskua kuin mitä se todellisuudessa sai, mutta myytävistä kohtaista on ollut silti pulaa. Pariskunta kertoo, että arvostus kotia kohtaan on koronan ansiosta noussut ja kodilta vaaditaan nyt enemmän.

Välitystoiminnan lisäksi Toivo LKV:n toimisto toimii Showroomina suomalaiselle innovaatiolle Tablebedille, joka nimensä mukaisesti on pöytä, jonka voi näppärästi alle 10 sekunnissa muuntaa sängyksi. Riina kertoo, että tuote sopii erityisesti koteihin, jossa kaivataan tilan puutteen vuoksi erilaisia ratkaisuja.

Kun uudet toimitilat saadaan käyttöön, tarkoituksena olisi myös löytää lisää henkilökuntaa ja lähteä kasvattamaan toimintaa.

”Tarkoitus olisi lähteä kasvattamaan tiimiä varovasti oikeilla henkilöillä. Sellaisilla, että tekemisessä säilyisi koko ajan ilo ja raikas ote”, Riina kertoo.

Tyytyväiset asiakkaat ovat toiminnan kulmakivi

Tähän mennessä toimintaa on pyöritetty pitkälti suusta suuhun tiedolla ja asiakkailta saatujen hyvien suositusten kautta, mitkä ovat osoittautuneet kultaakin kalliimmaksi. Yritys on saanut paljon monipuolista positiivista palautetta ja pariskunta kertookin, että paras kiitos heille on se, että asiakas on suositellut heitä eteenpäin.

Yksi tyytyväinen asiakas jopa tituleerasi Riinaa asuntokaupan amoriksi.

”Ei oltaisi tässä ilman rakkaita, tyytyväisiä ja ihania asiakkaita ja suosittelijoita. He ovat auttaneet meitä eteenpäin. Ilman heitä ei oltaisi tässä tilanteessa ja markkinassa onnistuttu näin hyvin”, Riina kertoo hymyillen

Tutustu osoitteessa www.toivolkv.fi.

Toivo LKV Instagramissa

Toivo LKV Facebookissa

Toivo LKV YouTubessa