Asun­to­ra­ken­nut­ta­ja Bonavan yt-neu­vot­te­lut pää­tök­seen – yhtiö ve­täy­tyy Oulusta vuoden loppuun men­nes­sä

Neuvottelujen tuloksena työt päättyvät yhteensä 34 henkilöltä. Aiemmin henkilöstövähennysten määräksi arvioitiin enintään 60 henkilöä

Karjasillan kaupunginosassa sijaitseva kortteli numero 50 on kaavoitettu kymmenelle kerrostalolle. Toistaiseksi Lekatien viereen on valmistunut kolme rakennusta.
Karjasillan kaupunginosassa sijaitseva kortteli numero 50 on kaavoitettu kymmenelle kerrostalolle. Toistaiseksi Lekatien viereen on valmistunut kolme rakennusta.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Asuntorakennuttaja Bonava Suomen tammikuussa alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Bonava on päättänyt vetäytyä Oulusta tämän vuoden loppuun mennessä ja keskittää liiketoimintansa pääkaupunkiseudulle, Turun ja Tampereen alueille. 

Neuvottelujen tuloksena työt päättyvät yhteensä 34 henkilöltä. Aiemmin henkilöstövähennysten määräksi arvioitiin enintään 60 henkilöä. 

Tällä hetkellä Bonava toimii rakennuttajana Kalevan entiselle tontille valmistuville kerrostaloasunnoille Lekatiellä. Kolme tontille kaavoitetuista kymmenestä kerrostalosta on valmistunut ja yksi on rakenteilla.

Tammikuussa yhtiö kertoi harkitsevansa vetäytymistä Oulun seudulta, sillä sen tuloskehitys on ollut heikkoa alueella.

Yhteistoimintaneuvotteluiden piiriin kuului Bonava Suomen henkilöstö pois lukien työmaahenkilöstö, laskenta, PKS- ja Helsinki yksiköt, Tampereen ja Turun projektinjohtajat, pääkaupunkiseudun ja Turun operatiivinen hankinta.

Lue myös: Ra­ken­nut­ta­ja­kon­ser­ni Bonavan ongelmat kertovat alan kovasta kilpailusta – Yhtiön mahdollinen vetäytyminen Oulusta ei hidasta Lekatien kerrostalojen tekoa