Asian­tun­ti­jat: Mic­ro­sof­tin vä­hen­nyk­set tuskin kes­kit­ty­vät Suomeen

Microsoftilta lähiaikoina odotettavat irtisanomiset tuskin kohdistuvat laajamittaisesti Suomeen, arvioivat asiantuntijat.

Microsoftilta lähiaikoina odotettavat irtisanomiset tuskin kohdistuvat laajamittaisesti Suomeen, arvioivat asiantuntijat.

Uutistoimisto Bloomberg kertoi aamulla, että ohjelmistotalo ilmoittaisi jo tällä viikolla suurista irtisanomisista.Iso osa niistä kohdistuisi Nokialta ostettuun matkapuhelinyksikköön ja sen kanssa päällekkäisiin toimintoihin.

Vähennyksiä voidaankin odottaa markkinointi- ja myyntiosastolla, ei niinkään tuotekehityksessä.

- Voidaan esimerkiksi kysyä, tarvitseeko Nokia yhtä suurta markkinointiosastoa kuin mikä sillä on ollut, sanoo matkapuhelinalaa seuraava analyytikko Richard Windsor.

Suomalaisen tuotekehityksen aseman Microsoftin sisällä Windsor näkee vahvana.

- Suomi on ja pysyy tärkeänä osana Microsoftin puhelintuotantoa. En usko, että sen suhteen tulee suurta leikkausta.

Pohjola Marketsin seniorianalyytikko Hannu Rauhalan mukaan spekuloidut leikkaukset eivät liity Nokian ostoon. Kyse on Microsoftin omasta sisäisestä prosessista, jonka tavoitteena on tehostaa yhtiön toimintaa ja vastata nykyistä liiketoimintaympäristöä.

- Kun Nokian liiketoiminta liittyy Microsoftiin, se liittyy osaksi tätä prosessia.

Mobiililaitteet ovat olleet kuitenkin edelleen osa Microsoftin strategiaa, joten siihen kohdistuvat vähennykset ovat epätodennäköisiä, arvioivat molemmat.

Microsoftilta ei saatu tiistaina kommenttia aiheeseen.