Aseis­tet­tu kak­sik­ko varasti am­bu­lans­sin ja ajoi vä­ki­jouk­koon Oslossa – poliisi py­säyt­ti miehen am­pu­mal­la, myös paennut nainen saatu kiinni

Kaksi alle vuoden ikäistä lasta on kuljetettu sairaalahoitoon. Poliisi pysäytti miehen ampumalla ja mukana ollut nainen saatiin kiinni myöhemmin.

Ambulanssai kolaroituna Oslossa. Hälytys tapauksesta tuli kello 13.45 Suomen aikaa tiistaina.
Ambulanssai kolaroituna Oslossa.
Ambulanssai kolaroituna Oslossa.
Kuva: Stian Lysberg Solum

Kaksi alle vuoden ikäistä lasta on kuljetettu sairaalahoitoon. Poliisi pysäytti miehen ampumalla. Nainen oli vapaalla jalalla, mutta jäi kiinni myöhemmin. 

Aseistettu mies ja nainen varastivat ambulanssin ja ajoivat useiden ihmisten päälle Norjan Oslossa, kertovat muun muassa norjalainen Aftenposten- ja ruotsalainen Expressen-lehti verkkosivuillaan.

Lapsi lastenvaunuissa ja tämän äiti on viety sairaalaan. Lehden tietojen mukaan Oslon sairaalaan on toimitettu myös seitsemän kuukauden ikäiset kaksoset.

Oslon poliisi kirjoitti Twitterissä poliisin ampuneen saadakseen tekijän pysäytetyksi. Luodit osuivat ambulanssin renkaisiin, eikä ajaja loukkaantunut vakavasti. Poliisi on pidättänyt miehen, joka oli Expressenin tietojen mukaan aseistettu. Häntä epäillään rikoksesta.

Myös ambulanssi-iskun takia etsintäkuulutettu 25-vuotias nainen on otettu kiinni, kertoo Oslon poliisi. Teosta epäillyn 32-vuotiaan miehen poliisi otti kiinni jo aiemmin. Häntä epäillään tapon yrityksestä

Naista epäillään aseen hallussapidosta.

Poliisin mukaan ambulanssista löytyi haulikko ja konepistooli.

Tekijä pakeni varastetulla ambulanssilla

Poliisin ja Norjan median mukaan tilanne sai alkunsa, kun auto joutui onnettomuuteen ja pyörähti ympäri. Tämän jälkeen autosta nousi ulos mies. 

Hälytys tapauksesta tuli kello 13.45 Suomen aikaa tiistaina.
Hälytys tapauksesta tuli kello 13.45 Suomen aikaa tiistaina.
Kuva: Stian Lysberg Solum

Silminnäkijä kertoi Expressenille kuulleensa ensin kovan iskun, jonka jälkeen hän näki miehen nousevan autosta ja pukevan ylleen luotiliivin. Kun onnettomuuspaikalle hälytetty ambulanssi saapui, mies kaappasi ajoneuvon ja lähti ajamaan vauhdilla.

Hälytys tapauksesta tuli kello 13.45 Suomen aikaa tiistaina. Hälytyksessä kerrottiin aseistautuneen miehen varastaneen ambulanssin Åsengatanilla Oslon Torshovissa ja ajaneen tiehensä.

Norjan NRK:n mukaan ambulanssi ajoi usean ihmisen päälle osuen myös lastenvaunuihin. Silminnäkijöiden mukaan vanhempi pariskunta joutui heittäytymään syrjään ambulanssin ajettua heitä kohti.

On epäselvää, kuinka monta ihmistä joutui yliajetuksi.

Paikalta otettujen kuvien mukaan siellä oli raskaasti aseistettuja poliiseja ja ambulansseja pelastustyöntekijöineen.

Päivitetty kello 15.21 ja 16.03 ja 19.03: juttua täydennetty tuoreilla tiedoilla.