Tilaajille

Arvio: Voi­ma­sa­tu­jen jää­tä­vää jän­ni­tys­tä – vainoa ko­ke­nei­den lasten avuksi syntyi ensin kirja ja sitten kek­se­liäs näy­tel­mä

Kameleontti-työryhmä valitsi kolme satua oululaisen kirjailijan Timo Harjun kirjasta.

Kameleontti-työryhmä valitsi kolme satua oululaisen kirjailijan Timo Harjun kirjasta. Lavastaja Heidi Kesti ja työryhmä tekivät rohkeita lapsia kartongista ja arkitodellisuutta banaanilaatikoista. Mitkä ovat lapsen selviytymisstrategiat: kutistua pikkuruiseksi tai muuttua tilanteen mukaan vaikka muffinsiksi.

Lastenteatteria Satu K. Ohjaus Anu Enqvist. Käsikirjoitus Janne Kuustie Timo Harjun kirjan pohjalta. Puvustus Heidi Kesti. Lavastus Heidi Kesti ja työryhmä. Musiikki Tuuli Jartti ja Julian Holm Stensen. Rooleissa Sirpa Grip ja Markus Kaarto. Tuotanto Kameleontti-työryhmä, Laura Rekilä ja teatteri Akseli Klonk. Valvenäyttämö, Oulu. Ikäsuositus 6–106-vuotiaat.

Oululaisen kirjailijan Timo Harjun kirjoittamissa saduissa on outoja tyyppejä ja arveluttavia voimia kuten isoimmissa klassikkosaduissa. Vertailukohdiksi sopivat esimerkiksi Grimmin veljesten Hannu ja Kerttu sekä H.C. Andersenin Lumikuningatar.