Art Ii bien­naa­li ra­ken­tuu maan tiedon ym­pä­ril­le – ava­jai­sis­sa jul­kais­taan Paula Suo­mi­sen teos Kum­mal­li­set kukat

Seitsemäs Art Ii biennaalijärjestetään Iissä 10.–14. kesäkuuta. Kesän tapahtuma rakentuu maan tiedon ympärille.

Seitsemäs Art Ii biennaali järjestetään Iissä 10.–14. kesäkuuta. Kesän tapahtuma rakentuu maan tiedon ympärille. Biennaalin kuratoivat Ekaterina Sharova ja Maria Huhmarniemi.

– Maan tietoa on kaikki se hiljainen ja piilevä tieto, jota luonnossa ja ympäristössä on, ja jota emme ehkä enää osaa kuunnella, kaksikko selittää.

Biennaalin teokset tutkivat kasvua, maatumista, kiviä, kallioita, maa-ainesta ja luonnon kiertokulkua kaikkineen.

– Maapallon kestävyys on koetuksella ihmisen toiminnan takia. Niin kutsuttu antroposeeni – aikakausi jolla elämme – on saanut nimensä siitä, että ihmisen toiminnan vaikutukset näkyvät ympäristössä ja ilmastossa ennennäkemättömällä tavalla. Mitä voimme oppia maan toimintatavoista? Miten voimme solmia uudenlaisen yhteyden ihmisen ja luonnon välille? Miten voimme kääntää vuosisataisen riiston ja hyväksikäytön kierteen vuorovaikutukseksi ja arvonannoksi?

Avoin haku Art Ii biennaaliin päättyi helmikuun lopussa. Biennaalin teokset valitaan avointen hakemusten perusteella ja henkilökohtaisilla kutsuilla. Taiteilijavalinnat ja tarkempi ohjelma julkaistaan kevään aikana.

Biennaalin järjestelyt jatkuvat tällä hetkellä normaalisti. Tapahtuman järjestäjät seuraavat viranomaisten ohjeistuksia koronavirustilanteen suhteen.

Art Ii Biennaalin avajaisia vietetään Iin Suvantolan Lähde!-puistossa 11. kesäkuuta kello 18. Avajaisten yhteydessä julkistetaan Iin kunnan uusin julkisen taiteen hankinta, posiolaisen kuvataiteilijan Paula Suomisen kolmen mosaiikkiveistoksen kokonaisuusKummalliset kukat, joka on yksi vuoden 2020 biennaalin pääteoksista.