Arla: Venäjän tuon­ti­kiel­to ki­ris­tä­nyt mer­kit­tä­väs­ti ko­ti­maan mai­to­mark­ki­noi­ta

Suomen Arlan toimitusjohtajan Reijo Kiskolan mukaan kotimaan maitomarkkinat ovat kiristyneet merkittävästi Venäjän tuontikiellon myötä.

-
Kuva: Maiju Torvinen

Venäjän tuontikielto on kiristänyt merkittävästi kilpailua Suomen maitomarkkinoilla, arvioi Suomen Arlan toimitusjohtaja Reijo Kiskola. Kilpailun kiristyminen näkyy Kiskolan mukaan erityisesti juustoissa ja rasvoissa.

Vaikka Suomen Arlalla ei ollut ennen tuontikieltoakaan vientiä Venäjälle, tuontikiellon vaikutukset ovat tuntuneet Suomen Arlassakin Suomen markkinoiden kiristymisen myötä. Erityisen paljon vientiä Venäjälle on ollut Suomen meijeribisneksen isoimmalla pelurilla Valiolla.

Kiskolan mukaan tiukka markkinatilanne on aiheuttanut paineita myös tuottajahintoihin. Vuoden alussa Suomen Arla laski maidon tuottajahintaa 1,5 senttiä vajaaseen 41 senttiin litralta.

Suomen Arla kertoi tänään, että se hakee nyt uutta kasvua Britanniasta. Yhtiö on tässä kuussa aloittanut rahkojensa viennin Britanniaan. Kiskolan mukaan uusilla vientiavauksilla pyritään tällä hetkellä turvaamaan nykyistä toimintaa.