Tilaajille

"Arina tulee myymään polt­to­ai­net­ta kaup­po­jen­sa nur­kil­le omilla hin­noil­laan ja saa aina luvat" – huol­to­ase­mat ovat ka­don­neet Oulun kes­kus­tas­ta, uusien asemien tulo he­rät­tää tun­tei­ta

Oulun kaupunkialueella on tällä hetkellä reilut parikymmentä huoltoasemaa ja polttoaineautomaattia.

Oululainen Pentti Kämäräinen seuraa hintoja ja valitsee tankkauspaikkansa yleensä sen mukaan. Paikallakin on merkitystä. Hän ei lähde ajamaan kauemmaksi halvan polttoaineen perässä. Oulun keskustassa oli takavuosikymmeninä useita huoltoasemia. Kauppatorin Esso sai lähtöpassit vuonna 1993. Oulun kauppatorilla oli vuoteen 1993 saakka kauniiksi kehuttu funkistyylinen huoltoasema. Olisikohan rakennus saanut tänä päivänä julmaa purkutuomiota. Arinan toimialajohtaja Jari Karjalaisen mukaan viereisen S-marketin asiakkaat ovat toivoneet, että Kastellissa olisi myös polttoaineen jakelupiste. Hiirosen Nesteen Pentti Saukko sanoo, että kiristyvässä kilpailussa huoltoasemayrittäjät vähenevät koko ajan. Hänen mielestään oikeat palvelevat huoltoasemat ovat kokonaisuudessaan merkittävä työllistäjä.
Oululainen Pentti Kämäräinen seuraa hintoja ja valitsee tankkauspaikkansa yleensä sen mukaan. Paikallakin on merkitystä. Hän ei lähde ajamaan kauemmaksi halvan polttoaineen perässä.
Oululainen Pentti Kämäräinen seuraa hintoja ja valitsee tankkauspaikkansa yleensä sen mukaan. Paikallakin on merkitystä. Hän ei lähde ajamaan kauemmaksi halvan polttoaineen perässä.
Kuva: Pekka Peura

Oulun kaupunkialueella on tällä hetkellä reilut parikymmentä huoltoasemaa ja polttoaineautomaattia. Uusinta polttoainejakelupistettä ollaan havittelemassa Kastelliin.

Kaikkihan tietysti muistavat legendaarisen Pokkitörmän Shellin, pimeän viinan myyntipaikkanakin tunnetun huoltoaseman kirjaimellisesti Pokkitörmällä Lyseon kupeessa. Eikö? Ainakin kauppatorin kaunis, funkistyylinen Esso on jäänyt mieleen? Eikö edes Aleksin TB Saaristonkadun ja Aleksanterinkadun kulmassa? Karjasillan Shellin sentään kaikki muistavat.

Joskus maailmassa Oulun ydinkeskustassa oli useitakin oikeita huoltoasemia, joissa polttoaineen tankkauksen lisäksi saattoi käydä kahvilla, ostaa kaikenmoista tilpehööriä tai huollattaa ja pesettää autonsa.