Uskonyhteisöt: An­ka­ras­ta us­kon­yh­tei­sös­tä nuorena eronnut ou­lu­lais­läh­töi­nen nainen muis­tut­taa hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan olevan rikos

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Luitko jo tämän: Hai­luo­toon suun­ni­tel­ta­vat sillat ja pen­ger­tie ovat to­teu­tu­mas­sa ilman min­kään­lais­ta va­lais­tus­ta

Ara­bi­maat yhtyvät USA:n rin­ta­maan Isisiä vastaan

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama sallii ilmaiskut äärijärjestö Isisiä vastaan Syyriassa.

Kymmenen arabimaata on lupautunut tukemaan Yhdysvaltojen johtamaa rintamaa äärijärjestö Isisiä vastaan.

Mukaan liittyi myös Saudi-Arabia, jonka tukea on pidetty Yhdysvaltojen kannalta erittäin tärkeänä. Johtavana sunnalaisena maana Saudi-Arabialla on suuri vaikutusvalta sunneihin ympäri maailmaa.

Venäjän ulkoministeriö ilmoitti tänään, että ilmaiskut Isis-järjestöä vastaan rikkovat kansainvälistä oikeutta, jos niille ei ole YK:n turvallisuusneuvoston hyväksyntää.

- Ilman YK:n turvallisuusneuvoston kunnollista päätöstä tällaisesta askeleesta tulisi hyökkäysteko, törkeä loukkaus kansainvälisen oikeuden normeja vastaan, ulkoministeriön tiedottaja Aleksandr Lukashevisth sanoi.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama sanoi televisiopuheessaan viime yönä, että hän sallii ilmaiskut Isisiä vastaan Syyriassa.

Obaman mukaan Isisiä vastaan tehdään entistä laajempia ilmaiskuja Irakissa.

Presidentin mukaan tavoite on Isisin täydellinen tuhoaminen.

- Otamme kiinni maatamme uhkaavat terroristit, olivatpa he missä tahansa. Tämä tarkoittaa, ettemme epäröi iskeä Isisiä vastaan Syyriassa emmekä Irakissa, Obama sanoi.

- Jos uhkaat Amerikkaa, et löydä turvapaikkaa.

Presidentin mukaan tavoite on Isisin täydellinen tuhoaminen. USA johtaa järjestön vastaista rintamaa.

Erittäin julmista otteistaan tunnettu äärisunnalainen Isis on valloittanut laajoja alueita Irakissa ja Syyriassa sekä uhannut Yhdysvaltoja terrori-iskuilla. Lisäksi järjestö on vainonnut, murhannut ja siepannut ihmisiä. Uhrien joukossa on ollut muun muassa kaksi amerikkalaista journalistia.

Venäjän ulkoministeriö ilmoitti torstaina, että ilmaiskut Isis-järjestöä vastaan rikkovat kansainvälistä oikeutta, jos niille ei ole YK:n turvallisuusneuvoston hyväksyntää.

– Ilman YK:n turvallisuusneuvoston kunnollista päätöstä tällaisesta askeleesta tulisi hyökkäysteko, törkeä loukkaus kansainvälisen oikeuden normeja vastaan, ulkoministeriön tiedottaja Aleksandr Lukashevisth sanoi.

Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry sanoi olevansa yllättynyt Venäjän kommenteista ottaen huomioon viimeaikaiset tapahtumat Ukrainassa.

Puheen jälkimainingeissa torstaina Saksan ja Britannian ulkoministerit Frank-Walter Steinmeier ja Philip Hammond sanoivat, etteivät maat aio osallistua Isisin vastaisiin ilmaiskuihin Syyriassa.

Britannian pääministerin David Cameronin mukaan maa ei ole vielä sulkenut pois sotilaallista puuttumista Isisiä vastaan.