Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Antti Ruus­ka­nen palasi kil­pai­lui­hin Oulussa ja heitti alle 77-met­ri­sen – EM-ki­sa­ra­ja jäi reilun kolmen metrin päähän

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen kiskaisi tiistai-iltana Oulussa järjestetyissä yleisurheilukilpailuissa voittotuloksen 76,91.

Antti Ruuskanen palasi tiistaina kilpakentille Valkean kaupungin kisoissa Raatissa.
Antti Ruuskanen palasi tiistaina kilpakentille Valkean kaupungin kisoissa Raatissa.
Kuva: Janne Körkkö

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen kiskaisi tiistai-iltana Oulussa järjestetyissä yleisurheilukilpailuissa voittotuloksen 76,91. Tulos ei häikäise, mutta oli Ruuskaselle tietynlainen helpotus. Mies heitti kilpaa ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen.

– Kuusi kierrosta sain heitettyä, kahdeksaakymppiä tavoittelin, sitä ei tänään tullut. Aika erilaisia heittoja kaikki tänään. Tämän päivän kunto oli se vajaa 77 metriä, Ruuskanen sanoi tiedotteessa.

Ruuskasen edellisestä kilpailusta oli aikaa lähes kaksi vuotta. Ruuskanen päätti toissakauden tuloksella 77,13, jonka hän heitti syyskuussa 2016 kotimaisemissaan Pielavedellä. Viime kausi jäi kokonaan väliin olkapääleikkauksesta toipumisen vuoksi.

Ruuskanen heitti ensimmäisellään 76,06. Viides heitto poiki voittotuloksen, joka jäi reilut kolme metriä EM-kilpailujen tulosrajasta 80.

– Viides heitto oli vähän varmisteluheitto, kuudennella yritin laittaa tehoja. Tuli esiin tutut ongelmat, Ruuskanen tuumi.

Ruuskasella oli ongelmia heittoalustan mondo-pinnan kanssa. Alkukauden kilpailuissa on myös tapana "hötkyillä".

– Jalat tahtovat tuoda enemmän kuin missä mieli pysyy mukana. Kun vauhti on jo alussa kova ja kiihtyy loppua kohti, heitto lähtee liian aikaisin, Ruuskanen jatkoi.

"Höyryt on päästetty ulos"

Oulun koleassa illassa kilpailun toinen Taneli Juutinen heitti 73,68 ja kolmas Jani Kiiskilä 70,26.

– Kelissä ei ole valittamista, kun siinä pysty ennätyksen heittämään (Juutinen 73,68). Tämä oli ihan minun keli, kun mennään pidemmälle kesää. Tästä on hyvä lähteä parantamaan. Käsi toimi hyvin, paikat ovat kunnossa ja höyryt on päästetty ulos, Ruuskanen pohdiskeli.

Ruuskanen, 34, voitti EM-kultaa vuonna 2014 ja EM-pronssia kaksi vuotta myöhemmin. Vuodelta 2012 hänellä on hopeaksi kirkastanut olympiamitali.

Suomalaisista Oliver Helander (85,46) ja Tero Pitkämäki (82,64) ovat tällä kaudella ylittäneet EM-kilpailujen tulosrajan.