Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Antti Aalto tai­tei­li Oberst­dor­fin ta­ka­tuu­les­sa 22:n­nek­si: "Alku oli vähän han­ka­la, mutta hyppy parani koko ajan"

Antti Aalto selviytyi niukasti toiselle kierrokselle Keski-Euroopan mäkiviikon ensimmäisessä kilpailussa Oberstdorfissa.

Antti Aalto oli kisan ainoa suomalainen. Hän sanoo, ettei saanut Oberstdorfissa vielä ihan nappisuoritusta. Arkistokuva.
Antti Aalto oli kisan ainoa suomalainen. Hän sanoo, ettei saanut Oberstdorfissa vielä ihan nappisuoritusta. Arkistokuva.
Kuva: ALEXANDRA WEY

Antti Aalto selvisi kohtuullisen hyvin mäkiviikon avauksesta ja Oberstdorfin vaikeasta hyppykelistä. Hän pelastui ensimmäisen kierroksen pudotuskilpailusta jatkoon vain 0,1 pisteellä, mutta kohensi toisella kierroksella sijoitustaan kahdella pykälällä 22:nneksi.

Aalto pääsi ensimmäisellä hypyllään 120 metriin ja toisella 118 metriin. Hän hävisi pudotuskilpailussa Sveitsin nelinkertaiselle olympiavoittajalla Simon Ammanille, mutta pudotti Kanadan Mackenzie Boyd-Clowesin ja Japanin Daiki Iton 0,1 pisteellä toiselta hyppykierrokselta.

Aalto on sijoittunut alkukaudesta maailmancupissa parhaimmillaan kuudenneksi ja kolmesti kymmenen joukkoon. Oberstdorfissa hän oli mielissään hypyn kohenemisesta päivä päivältä.

– Alku oli vähän hankala, mutta hyppy parani koko ajan, Aalto tiivisti Oberstdorfin kokemuksensa.

– Kilpailu ei vielä mennyt ihan nappiin, mutta aika lähelle. Tuntui, että hyvä hyppy on tulossa.

Aallon sekä Oberstdorfin kilpailusta karsiutuneiden Eetu Nousiaisen ja Jarkko Määtän kisareissu jatkui jo sunnuntaina mäkiviikon seuraavalle kilpailupaikkakunnalle Garmisch-Partenkircheniin.

– Semmoinen tunnin matka. Sen jälkeen vähäksi aikaa nukkumaan ja huomenna taas mäkeen, Aalto kertoi jatkosta.

Yksi on muilta karussa

Maailmancupia johtava Ryoyu Kobayashi voitti kilpailun 138,5 ja 126,5 metrin hypyillä. Saksan Markus Eisenbichler jäi kotiyleisön edessä vain 0,4 pistettä japanilaisesta. HS137-mäki lennätti Eisenbichleriä 133 ja 129 metriin.

Itävallan Stefan Kraft oli kolmas ja maailmancupin kakkosmies, Puolan Piotr Zyla vasta kuudes.

Kobayashi johtaa maailmancupia raikkaasti 171 pisteellä. Puolan Kamil Stoch on Zylan jälkeen kolmantena. Aalto on cupissa 15:ntenä.

Maailmancup ja Keski-Euroopan mäkiviikko jatkuvat Garmisch-Partenkirchenissä uudenvuodenpäivänä. Mäkiviikko päättyy loppiaisena Itävallan Bischofshofeniin.