Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ana­lyy­si: Valt­te­ri Bottas on jäänyt Mer­sul­la oman onnensa nojaan

Viime viikonloppuna Meksikossa avauskierroksella kärjestä hännille pudonnut Valtteri Bottas sai kovaa kritiikkiä omalta talliltaan. Suomalaisen ainoaksi puolustajaksi ilmaantui Red Bullin Max Verstappen.

Valtteri Bottaksen viimeinen kausi Mercedeksellä on ollut yhtä tervanjuontia.
Valtteri Bottaksen viimeinen kausi Mercedeksellä on ollut yhtä tervanjuontia.
Kuva: Francisco Guasco/EPA

Maanantaina kuollut kirjailija Kirsi Kunnas käänsi suomeksi Tove Janssonin klassikkoteoksen Kuka lohduttaisi Nyytiä? F1-pilotti Valtteri Bottas on jäänyt Mercedes-tallissa oman onnensa nojaan kuin Nyyti Yksinäisillä vuorilla.

Viime sunnuntaina Mexico Cityn gp:ssä avauskierroksella paalupaikalta joukon hännille valahtanut Bottas sai valtavaa ryöpytystä sosiaalisessa mediassa. Se on nykyaikana laskettavissa jo normaaliksi, mutta tuskin Bottas olisi arvannut sunnuntaina nukkumaan mennessään, että hänen ainoa puolustajansa oli Red Bullin Max Verstappen.

Bottas teki virheen startissa jättämällä puhtaan ajolinjan auki, mikä tarjosi Verstappenille väylän nousta kärkeen. Daniel Ricciardon kanssa tapahtuneelle kolarille suomalainen ei voinut mitään.

Mercedes-tallin voimahahmot eivät pitäneet näkemästään.

– Peitin omaa puoltani radasta, ettei kukaan ei pääse sisäpuolelleni. Ajattelin Valtterin tekevän samoin, mutta hän jättikin oven auki Maxille, Lewis Hamilton sanoi Racefans-sivuston mukaan.

Tallipäällikkö Toto Wolff oli vielä jyrkempi lausunnossaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.