Reportaasi: Maail­man vaa­ral­li­sin vessa, ren­gas­rik­ko­ja ja odot­ta­ma­ton il­ma­len­to – hyppää kyytiin ja lähde ko­ke­maan, mil­lais­ta on ajaa läs­ki­pyö­räl­lä Kor­va­tun­tu­ril­le

Jääkiekko: Kärp­pien huip­pu­vi­rei­nen ve­nä­läis­vah­ti kertoo, kuka hän oikein on

Mainos: Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

Tilaajille

Ana­lyy­si: Se­bas­tian Aho loistaa ou­lu­lais­ten NHL-kiek­koi­li­joi­den kirk­kaim­pa­na tähtenä – poh­joi­sen poikia pitkä liuta tyr­kyl­lä olym­pia­lai­siin

Tulevana talvena Pohjois-Amerikan kiekkoliigoissa nähdään runsaasti pohjoissuomalaisia pelaajia. Pekingin olympiaturnaus katkaisee helmikuussa NHL-kauden.

Jo olympialaisiin valittu Sebastian Aho loistaa oululaisten NHL-pelaajien ryhmän kirkkaimpana tähtenä.
Jo olympialaisiin valittu Sebastian Aho loistaa oululaisten NHL-pelaajien ryhmän kirkkaimpana tähtenä.
Kuva: Mike Ehrmann/Lehtikuva

Kotimaisen liigan tasosta on kohkattu vuosikausia, mutta yksi kiistaton asia vaikuttaa kaukalon tapahtumiin ja joukkueiden kokoonpanoihin: Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa pelaa tulevana talvena 76 suomalaiskiekkoilijaa. Kun lukuun lisätään KHL:ssä, SHL:ssä, Sveitsissä ja Saksassa pelaavat yli 80 sinivalkoista, saadaan kasaan lähes kahdeksan joukkueellisen verran ulkomailla palkkaansa ansaitsevia suomalaisia huippupelaajia.

On selvää, että se näkyy jossain, jos pakan päältä vedetään yli 150 miestä. Tähän faktaan peilaten liigakiekko on hämmentävän hyvää ja viihdyttävää.