Mielipiteet: Hoi­ta­jat an­sait­se­vat pa­rem­paa – lisät eivät voi korvata pe­rus­palk­kaa

Pääkirjoitus: Kes­kus­tan syytä va­rau­tua vai­kei­siin edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Sote-uudistus: Onko Oulussa val­mis­ta, kun 18 500 ihmistä vaihtaa ker­ral­la työ­paik­kaa?

Am­mat­ti­ku­vaa­ja pre­si­dent­ti Nii­nis­tön va­lo­ku­vas­ta: Olen jär­kyt­ty­nyt

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön virallinen presidenttikuva on synnyttänyt laajaa kritiikkiä valokuvauksen ammattilaisten piirissä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön virallinen presidenttikuva on synnyttänyt laajaa kritiikkiä valokuvauksen ammattilaisten piirissä.

Esimerkiksi oululaisen Studio P.S.V.:n valokuvaajamestari Reijo Koirikivi lataa täystyrmäyksen tuoreelle otokselle.

”Olen järkyttynyt. Ihmettelen, miksi tämäntyyppisen kuvan ottamisessa ei ole käytetty ammattilaista. Muotokuvauksessa tämä on täysin keskinkertainen, ellei keskinkertaisen alapuolella oleva amatööriotos”, hän kommentoi.

Koirikivi on valittu uransa aikana kaksi kertaa vuoden muotokuvaajaksi.

Valaistus tehty jälkikäteen

Niinistön virallisen valokuvan on ottanut Kansallisen Kokoomuksen puoluetoimistossa työskentelevä verkkoviestinnän suunnittelija Pasi Heiskanen. Hän ei itse halunnut kommentoida valokuva-asiaa millään tavalla.

Koirikivi arvostelee etenkin sitä, että mallia ei ole valaistu, vaan valaistus on yritetty jälkikäteen muotoilla kasvojen sivustalle.

”Tässä mennään koko ajan siinä rajoilla, että erottuuko taustasta yhtään mikään. Tukka hukkuu taustaan ja siihen on yritetty väkisin kaivaa sävyjä esiin. Valokuva ei ole kohteensa arvoinen.”

Tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan, että presidentti on hyväksynyt valokuvan.