
Amerikan herkut kävivät Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa toteutetussa ravintolapäivässä kaupaksi kiitettävästi.
Barbe-Q-Babes & The Bad Hog -ravintolapäivän takana olivat Master Chef -kilpailusta tutut erikoislääkäri Aila Markkanen Kuopiosta, opiskelija Juuli Jokela ja apulaiskaupunginjohtaja Piia Rantala-Korhonen Oulusta sekä asiakaspalveluinsinööri Teijo Salonpää Kemistä.
Kokkikvartetti valmisteli perjantai-illan ja lauantaiaamun aikana kaikkiaan 160 annosta barbequeherkkuja, vegehampurilaisia, sateenkaarikakkua ja kuppikakkuja. He pelkäsivät, että tapahtuman löytää vain parikymmentä asiakasta.
Kahdelta alkaneen ravintolapäivän puolivälissä annoksia oli jäljellä enää parikymmentä. Iltakuuteen asti ne eivät edes riittäneet. Kaikki 150 sämpylääkin menivät kuin kuumille kiville.