Alp­pi­las­sa si­jait­se­va kirp­pu­to­ri toimii lu­val­li­ses­ti – liik­keen omis­ta­jal­le ei ole ker­rot­tu kiin­teis­tön on­gel­mis­ta

Torstaina Kaleva julkaisi jutun, jossa kerrottiin CCR Rooms Oy:n Santeri Kannisen saaneen 5 000 euron uhkasakot, koska hänen vastuullaan olevassa, Alppilassa sijaitsevassa kiinteistössä toimii kirpputori ja autokorjaamo, vaikka rakennus ei täytä kokoontumistilan vaatimuksia.

-
Kuva: Pekka Peura

Torstaina Kaleva julkaisi jutun, jossa kerrottiin CCR Rooms Oy:n Santeri Kannisen saaneen 5 000 euron uhkasakot, koska hänen vastuullaan olevassa, Alppilassa sijaitsevassa kiinteistössä toimii kirpputori ja autokorjaamo, vaikka rakennus ei täytä kokoontumistilan vaatimuksia. Kanninen ei ole hakenut käyttötarkoituksen muutosta, vaikka rakennusvalvonta on siihen kehottanut.

Jutussa puhuttiin virheellisesti luvattomasta kirpputorista. Kyseisen kirpputorin, Kirppis Aarrearkun, omistajalla Seppo Luttisella on lupa kirpputorin pitämiseen. Kirpputori vain toimii kiinteistössä, jota ei rakennuspiirustusten mukaan saisi käyttää kirpputorina tai muunlaisena kokoontumistilana.

Luttinen ei ole ollut tästä tietoinen.

– Ilman muuta asiasta olisi pitänyt ilmoittaa, mutta enhän minä ole osannut sellaista vaatia. Tässä on vuosien aikana tehty monet palotarkastukset, eikä mitään ongelmia ole noussut esille, Luttinen kertoo.

Luttinen perusti kirpputorin kymmenen vuotta sitten. Jonkin aikaa kirpputorin omisti toinen henkilö, mutta Luttinen palasi sen vetäjäksi viisi vuotta sitten.

Myös kiinteistön omistaja on vaihtunut. Kanninen on ollut rakennuksesta vastuussa vasta pari vuotta. Luttinen kertoo, että edellisen omistajan kanssa asia ei myöskään ole koskaan tullut ilmi.

Tapaus tuottaa Luttiselle taloudellisia tappioita. Kirpputorin tulevaisuus ei enää olekaan vain hänen käsissään.

– Kyllä kiinteistön omistajankin on nyt tehtävä jotain, että toiminta voi jatkua, Luttinen sanoo.

Mainitussa rakennuksessa on kirpputorin ja autokorjaamon lisäksi yksityisasuntoja.