Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Alma Media: Kor­ho­nen sai potkut va­leh­te­lun takia

Alma Median mukaan Lapin Kansan päätoimittajaksi valittu Johanna Korhonen erotettiin epärehellisyyden takia. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että Korhonen valehteli useaan otteeseen valintaprosessin aikana. Korhosen mukaan syynä potkuihin on hänen parisuhteensa naisen kanssa.

Johanna Korhosen ura Lapin Kansan päätoimittajana päättyi, ennen kuin ehti alkaakaan.
Johanna Korhosen ura Lapin Kansan päätoimittajana päättyi, ennen kuin ehti alkaakaan.

Alma Median mukaan Lapin Kansan päätoimittajaksi valittu Johanna Korhonen erotettiin epärehellisyyden takia. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että Korhonen valehteli useaan otteeseen valintaprosessin aikana.

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne kertoo MTV3:n uutisille, että Korhonen valehteli työhaastattelussa puolisonsa poliittisen aktiivisuuden. Korhosen puoliso on kuntavaaliehdokkaana Vantaalla.

Alma Median mukaan päätoimittajan tehtävään ei voida valita henkilöä, jonka toimintatapoihin ei kuulu rehellisyys.

Korhosen työsuhde purettiin yllättäen ennen kuin hän ehti aloittaa tehtävässään. Korhosen mukaan syynä potkuihin on hänen perhemuotonsa. Korhonen elää rekisteröidyssä parisuhteessa naisen kanssa.

Korhonen kiistää valehdelleensa työhaastattelussa puolisonsa kuntavaaliehdokkuudesta. Hänen mukaansa työhaastattelussa ei edes kysytty, onko hänen puolisonsa ollut poliittisesti aktiivinen tai kuuluuko hän johonkin ryhmään.

Korhosen mukaan kaikilla osapuolilla oli haastattelussa kristallinkirkas käsitys siitä, että sitoutumattoman lehden päätoimittaja ja hänen perheensä ei voi olla poliittisesti aktiivinen.

Korhonen kertoo, että hänen puolisonsa oli lupautunut kunnallisvaaliehdokkaaksi Vantaalla jo keväällä. Kun Lapin Kansan työpaikka varmistui, ehdokkuutta ei voinut enää perua. Tuolloin Korhosen puoliso päätti jättää vaalikampanjoinnin sikseen ja jäädä passiiviseksi ehdokkaaksi.

Korhonen: Minut yritettiin maksaa hiljaiseksi

Korhonen pitää Alma Median toimintaa lainvastaisena ja aikoo viedä asian Helsingin käräjäoikeuteen.

Korhonen kertoo MTV3:lle, että Alma Media tarjosi hänelle sataatuhatta euroa, jos hän vaikenisi julkisuudessa potkujen syistä.

Korhosen piti aloittaa Lapin Kansan päätoimittajana loka-marraskuun vaihteessa. Hänet valittiin lehden päätoimittajaksi syyskuun alussa.

Yhtiö aloittaa heti uuden päätoimittajan etsinnän.

Lapin Kansan toimitusjohtaja Matti Ilmivalta kertoi Kalevalle, ettei voi kommentoida asiaa.

Pohjolan Sanomien päätoimittajan puoliso kunnallispoliitikko

Alman toimitusjohtaja Telanne kertoi MTV3:n haastattelussa konsernin edellyttävän maakuntalehtien päätoimittajen lähiomaisilta poliittista sitoutumattomuutta.

Helsingin Sanomat kertoo, että Alma Median omistaman Pohjolan Sanomien päätoimittajan Heikki Lääkkölän puoliso Päivi Koskenranta toimi vuosina 2000--2004 Kemin kunnanvaltuustossa ja on yhä keskustan edustajana kunnan teknisessä lautakunnassa ja kuuluu keskustan Kemin kunnallisjärjestön johtokuntaan.

Telanne kertoo Helsingin Sanomille, ettei ole ollut tietoinen Pohjolan Sanomien päätoimittajan vaimon poliittisesta aktiivisuudesta. Se ei kuitenkaan hänen mukaansa vaikuta Korhosen tapaukseen.

"Kyse on siitä, että hän valehteli työhaastattelussa", Telanne sanoo lehden haastattelussa.