Al­ku­vii­kos­ta luvassa pou­ta­päi­viä ja vähän pak­kas­ta­kin – sitten läm­pe­nee jälleen eikä kunnon talvea ole Oulun seu­dul­le luvassa

Vuodenaikaan nähden lauha ja lumeton sää jatkuu edelleen. Alkuviikosta on luvassa pari poutapäivää, jolloin lämpötila pysyy Oulun tienoilla hieman pakkasen puolella.

Tätä on luvassa ensi viikollakin: lauhaa ja lumetonta.
Tätä on luvassa ensi viikollakin: lauhaa ja lumetonta.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Vuodenaikaan nähden lauha ja lumeton sää jatkuu edelleen. Alkuviikosta on luvassa pari poutapäivää, jolloin lämpötila pysyy hieman pakkasen puolella. 

Keskiviikkona palataan nollan tuntumaan tai jopa plusasteille. Samalla pilvisyys ja sateiden todennäköisyys lisääntyy. Sateiden olomuoto voi olla lunta, mutta hyvin todennäköisesti voidaan saada myös räntää. Torstaina luvassa on samantapaista säätä. 

– Loppuviikon sää on epävarmempi, mutta varsin lauhaa on oikeastaan koko viikko, Ilmatieteen laitoksen meteorologi Mikko Laine sanoo. 

Laineen mukaan kunnon tammikuista talvisäätä ei ensi viikolla tule Oulun seudulle. 

Lapissa kuitenkin saadaan nauttia talvesta, lumesta ja pakkasesta.

Alkuviikosta selkeimmillä alueilla pakkanen voi paukkua lähellä pariakymmentä astetta. Luntakin tulee. Runsaimmat sateet saadaan todennäköisesti Lapin lounaisosissa. Siellä tosin sateet voivat tulla osin varsin märkänä. 

Maan etelä- ja keskiosissa talvisista säistä ei ole tietoakaan. Esimerkiksi keskiviikkona lämpötila on etelässä viitisen astetta plussan puolella.

Sateitakin on viikon edetessä luvassa, ja ne tulevat etelässä ja keskisessä Suomessa lähinnä vetenä ja mahdollisesti myös räntänä.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta.

Lue myös: Tammikuinen lounaismyrsky puski jäätä mereltä kivikolle jopa viiden metrin kasoihin