Mainos

Al­ku­tuo­tan­non yrit­tä­jät eivät aina tiedä mah­dol­li­suuk­sis­taan — osaa­jien löy­ty­mi­nen kau­si­työ­hön voi olla näin helppoa

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto tarjoaa alkutuotannon eli maa-, metsä-, kala-, tuotantoeläin- ja puutarha-alan kausityöntekijöitä etsivien työnantajien helpotukseksi monia maksuttomia palveluita. Työnhakijoita on mukavasti ja oikeiden osaajien löytämiseen on talossa vankkaa asiantuntemusta.

TE-toimiston lukuisat palvelut tekevät rekrytoinnin helpoksi, huomauttaa Hannele Mesilaakso-Aartola.
TE-toimiston lukuisat palvelut tekevät rekrytoinnin helpoksi, huomauttaa Hannele Mesilaakso-Aartola.

Työnhakijoita alkutuotannon kausitöihin on noin 1000, yrityksiä noin 350–400: Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston asiakaskunnassa kohtaavat työnantajat ja työntekijät. Asiakkuuspäällikkö Hannele Mesilaakso-Aartola ja asiantuntija Siru Heikkinen haluavat muistuttaa työnantajia maksuttomista TE-palveluista myös kausityöhön liittyen.

”Yrittäjät voisivat käyttää rekrytointipalveluamme enemmän rekryn helpottamiseksi”, kertaa Mesilaakso-Aartola. ”Kun yritys ilmoittaa meille avoimen työpaikan, heidän pyynnöstään voidaan etsiä järjestelmästämme vaatimukset täyttäviä työntekijäehdokkaita. Heidät esitellään työnantajalle.”

Vuoden 2020 keväänä moni alkutuotannon yrittäjä laittoi ensimmäistä kertaa työpaikkailmoituksen Avoimet työpaikat -palveluun, ja koki saaneensa sopivia työnhakijoita — ja monista tulikin työntekijöitä.

Jos sopivia ehdokkaita ei löydykään

TE-toimiston keinovalikoimassa ovat lisäksi koulutukset, työkokeilu, palkkatuki, rekrytointitapahtumat sekä huhtikuussa starttaava TE-live.

”Yritys voi järjestää kanssamme netin välityksellä TE-live-lähetyksen, jossa voi tiedottaa työmahdollisuuksista ja sitä kautta löytää työntekijöitä. Yrittäjä pääsee lähetyksessä kertomaan omasta yrityksestään ja rekrytointitarpeestaan. Jo tilaisuuden aikana voi syntyä yhteydenottoja”, Mesilaakso-Aartola kertoo. ”TE-live tarjoaa alustan henkilökohtaisempaan kohtaamiseen työnantajan ja työnhakijan välillä.”

”Teemme yhteistyötä kausityön kysymyksissä myös henkilöstöpalveluyritysten sekä alkutuotannon hankkeiden ja liittojen kanssa”, mainitsee Heikkinen.

TE-toimistojen käyttämän EURES-palvelun avulla rekrytointi on mahdollista myös Euroopasta. Seuraava European Online Job Day -rekrytointitapahtuma järjestetään 15.4. Yrittäjä voi nyt jo rekisteröityä tapahtumaan ja saada siten työnhakijoiden yhteydenottoja ennakkoon. Tapahtumiin osallistuu tyypillisesti tuhansia työnhakijoita Suomesta ja Euroopasta.

Koulutuksilla täsmäosaajia

Joskus tarvittavia työntekijöitä ja osaamista ei löydy valmiina. Sen vuoksi TE-toimisto hankkii ELY-keskuksen kanssa työvoima- ja yhteishankintakoulutuksia, jotka ovat yrittäjän hyödynnettävissä myös kausityöhön liittyen.

RekryKoulutukset ovat räätälöityjä koulutuksia, joilla koulutetaan yritykselle uusia työntekijöitä, tiettyihin tarpeisiin. Koulutus suunnitellaan yhteistyössä työnantajan kanssa. Lisäksi yritys voi hankkia täsmäkoulutusta nykyiselle työvoimalle.

”Yrittäjät ovat tärkeimpiä yhteistyökumppaneitamme”, korostaa Mesilaakso-Aartola. ”Verkostomme on hyvin laaja ja täysin yrittäjien hyödynnettävissä. Kannattaa siis olla rohkeasti yhteydessä!”

Palvelumme yrittäjille:
  • Rekrytointipalvelut 
  • Rekrytointitapahtumat
  • Yhteishankintakoulutukset
  • Palkkatuki
  • Työkokeilu
  • Työvoimakoulutukset
  • Oppisopimuskoulutus
  • Yrityksen kehittämispalvelut yhteistyössä 


Ota yhteyttä:

Yrityspalveluiden puhelinnumero: 0295 056 502

yrityspalvelut.pohjois-pohjanmaa@te-toimisto.fi

15.4. Finland-Norway-Sweden Day -rekrytointitapahtuma

www.te-palvelut.fi/te/fi/erikoissivut/european_job_day/