Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Alén ja Kank­ku­nen mukana Super Ral­li­cros­sis­sa

AKK Sports herättää henkiin seitsemän- ja kahdeksankymmentäluvuilla kansanhuvina olleen rallicrossin. Ensi kesänä ajetaan Super Rallicrossin osakilpailu myös Oulussa.

Markku Alen (oik. ) ja Juha Kankkunen (vas.) sekä kuvassa näkyvän auton omistaja Ari Ruoppa (kesk.) lanseerasivat uuden kotimaisen aurourheilusarjan super rallicrossin sarjan Vantaalla keskiviikkona. Kuvan auto on ensimmäinen SRC-auto, Volvo S40 2,8 evo.
Markku Alen (oik. ) ja Juha Kankkunen (vas.) sekä kuvassa näkyvän auton omistaja Ari Ruoppa (kesk.) lanseerasivat uuden kotimaisen aurourheilusarjan super rallicrossin sarjan Vantaalla keskiviikkona. Kuvan auto on ensimmäinen SRC-auto, Volvo S40 2,8 evo.

AKK Sports herättää henkiin seitsemän- ja kahdeksankymmentäluvuilla kansanhuvina olleen rallicrossin. Tavoitteena on saada katsojat liikkeelle uuden autourheilusarjan, Super Rallicrossin, pariin.

"Uuden tuotteen kehittäminen on ollut mietintämyssyssä jo pitkään. Rallicross valittiin lajiksi, koska sen menneiden vuosikymmenten suosio osoittaa sen kelpoisuuden koko kansan lajiksi", kertoo AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Mahonen.

"Ihmiset haluavat nähdä mies miestä vastaan kamppailua, vauhtia ja näyttäviä ajolinjoja. Show pitää pystyä luomaan kuitenkin kansallisen lajinharrastajan lompakolle sopivalla kalustolla", Mahonen valottaa.

Kankkunen ja Alén mukana jo ideointivaiheessa

Rallitähdet Markku Alén ja Juha Kankkunen ovat olleet ideoimassa uutta sarjaa alusta saakka. Molemmat tulevat myös ajamaan sarjaa ensi kesänä.

"Meiltähän on koko ajan puuttunut autourheilusta tällainen sarja, jossa yleisön viihtyvyys on etusijalla. Kisoissa pitää olla ääntä, voimaa ja kontakteja. Noin vuosi sitten Jarmon (Mahonen) kanssa ekakertaa juteltiin, että tällainen konsepti voisi olla mahdollinen. Tässä syksyllä istuttiin sitten alas ja todettiin, että tästähän tehdään kova juttu", kertoo Markku Alén.

Myös Juha Kankkunen on uudesta sarjasta innoissaan: "SRC on loistava idea, koska luokka on edullinen ja kisoissa sattuu ja tapahtuu. Kyllä sellainen pieni kontaktinotto on tällaiselle rallikuljettajalle kuin makkaraa laittaisi leivän päälle", Kankkunen hehkuttaa.

Muutama näytösluontoinen kierros juuri valmistuneella anjalankoskelaisen Ari Ruopan rakentamalla Volvo S40 SRC-autolla sai hymyn rallitähtien huulille. Autossa on 2,8-litrainen moottori ja tehoa siitä irtoaa noin 330 hevosvoimaa.

"Voimaa on itseasiassa vähän liikaakin tällaiselle jäiselle radalle", totesi Markku Alén ajettuaan muutaman kierroksen. "Erittäin vinkeähän se on ajaa, koko ajan tapahtuu", hän lisäsi.

"Kyllä on tosi hauskaa ajaa. Tämä on köykäsen tuntuinen ja tehoa on tosiaan vähän liikaakin kun ei jäinen rata pidä yhtään", todisti myös Juha Kankkunen. "SRC:stä tulee varmasti yleisölle mieleinen laji. Tähän menoon kun pannaan vielä monta autoa viivalle ja kontakteja peliin niin onhan se mahtavaa", Kankkunen hehkutti.

Tavoitteena saada yleisöä radoille

Osakilpailuja ajetaan kaikkiaan viisi, SRC-kausi käynnistyy 15.5. Kouvolassa. Osakilpailuja ajetaan lisäksi Joensuussa, Alahärmässä, Oulussa ja Nokialla.

"Olemme sitoutuneet tähän projektiin ainakin kolmeksi vuodeksi, jonka aikana aiomme nostaa rallicrossin yleisömäärällä mitattuna Suomen suosituimmaksi kansalliseksi autourheiluksi", ilmoittaa Jarmo Mahonen.

AKK Sports Oy on autourheilun lajiliiton AKK-Motorsportin kokonaan omistama markkinointiyhtiö ja sen tehtävä on kehittää autourheilutapahtumista huipputuotteita. Super Rallicross -sarjan sarjajohtajana toimii Teijo Lahti ja kilpailunjohtajia ovat Simo R. Lampinen ja Jaakko Markula.