koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Investoinnit: Nokia ra­ken­taa uudet toi­mi­ti­lat Ouluun

Tilaajille

Al-Ho­lin kaoot­ti­sel­la lei­ril­lä sur­mat­tu asuk­kai­ta te­loi­tus­tyy­liin – Suomen eri­tyis­edus­ta­ja lasten ko­tiu­tu­su­ra­kas­taan: "Y­li­voi­mai­ses­ti vaa­ti­vin­ta, mitä olen tehnyt"

Jussi Tannerilla on toimeksianto, joka voisi olla helpompikin. Hänen vastuullaan on ulkoministerin erityisedustajana valmistella ja toteuttaa Koillis-Syyrian leireillä olevien suomalaisten kotiutuksia. Leireillä on yhä puolenkymmentä äitiä ja toistakymmentä lasta. Hallituksen linjaukseen perustuvat kotiutukset herättävät intohimoja palaajien Isis-kytkösten vuoksi. Tanner kertoo haastattelussamme, millaisen tilanteen keskellä suomalaiset elävät pahamaineisessa al-Holissa ja rauhallisemmalla Rojin leirillä.

Bosnialainen äiti osoitti syyskuussa mieltään Sarajevossa vauhdittaakseen perheenjäsentensä kotiuttamista Syyriasta.
Bosnialainen äiti osoitti syyskuussa mieltään Sarajevossa vauhdittaakseen perheenjäsentensä kotiuttamista Syyriasta.
Kuva: FEHIM DEMIR

Alkuvuoden aikana on surmattu kymmeniä. Väki majoittuu teltoissa säästä riippumatta. Ravinto ja hygienia ovat puutteellisia.

Muun muassa näin voi kuvailla oloja al-Holin leirillä Koillis-Syyriassa, jonka reilun 60 000 asukkaan joukossa on yhä myös suomalaislapsia äiteineen. Heitä on myös rauhallisemmassa Rojissa.