Ainakin kaksi ihmistä on kuollut puu­ko­tuk­sis­sa London Bridgen alueel­la – Lontoon por­mes­ta­ri kiittää kau­pun­ki­lai­sia san­ka­ruu­des­ta

Useita ihmisiä on puukotettu Lontoon keskustassa London Bridgen alueella perjantaina, kertoo BBC.

Poliisi ampui tiettävästi teosta epäillyn, joka kuoli tapahtumapaikalle. Epäilty ehti puukottaa useita ihmisiä. Ambulanssi liikkui tapahtumapaikalla London Bridgen alueella perjantaina. Lontoon keskustassa sijaitseva silta on kaupungin tunnettu maamerkki. Poliisi eristi alueen välikohtauksen jälkeen.
Poliisi ampui tiettävästi teosta epäillyn, joka kuoli tapahtumapaikalle. Epäilty ehti puukottaa useita ihmisiä.
Poliisi ampui tiettävästi teosta epäillyn, joka kuoli tapahtumapaikalle. Epäilty ehti puukottaa useita ihmisiä.

Poliisi tutkii Lontoossa tapahtuneita puukotuksia terrorismina. Epäilty oli pukeutunut räjähdeliiviin, joka ei poliisin mukaan ollut aito.

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja kymmenen loukkaantunut London Bridgen alueella Lontoon keskustassa perjantaina tapahtuneissa puukotuksissa, kertoo The Guardian. Osa uhreista on loukkaantunut vakavasti, ja kuolleiden lukumäärän pelätään vielä kasvavan.

Epäilty ehti puukottaa useita ihmisiä. Lopulta London Bridgen alueella liikkuneet aseistamattomat ihmiset onnistuivat pysäyttämään epäillyn puukottajan.

Sosiaalisessa mediassa leviävillä videoilla näkyy maassa makaa henkilö, jonka ympärillä on useita ihmisiä. Pukuun sonnustautunut mies liikkuu poispäin iso veitsi kädessään. The Guardian kertoo, että mies ilmeisesti onnistui saamaan tekovälineen epäillyn hallusta.

BBC:n toimittaja kertoo olleensa paikalla tapahtumahetkellä. Hän näki sillalla joukkotappelua muistuttavan tilanteen. Hän näki ihmisjoukon maassa makaavan henkilön ympärillä. Poliisi saapui paikalle pian tämän jälkeen ja ampui useita laukauksia maassa makaavaa miestä kohti. The Guardianin mukaan mies yritti nousta ylös ennen kuin poliisi ampui häntä.

Ambulanssi liikkui tapahtumapaikalla London Bridgen alueella perjantaina. Lontoon keskustassa sijaitseva silta on kaupungin tunnettu maamerkki.
Ambulanssi liikkui tapahtumapaikalla London Bridgen alueella perjantaina. Lontoon keskustassa sijaitseva silta on kaupungin tunnettu maamerkki.

Epäilty tekijä kuoli poliisin luoteihin tapahtumapaikalle. Poliisi on vahvistanut asian. Epäilty oli pukeutunut räjähdeliiviin, jonka poliisi uskoo olleen väärennetty.

Poliisi tutkii tapausta terroritekona.

Lontoon pormestari Sadiq Kha kiitti perjantaina kansalaisia, jotka vaaransivat oman turvallisuutensa.

– Huomionarvoista näkemissämme kuvissa on kansalaisten henkeäsalpaava sankaruus. He kirjaimellisesti juoksivat kohti vaaraa tietämättä, mitä kohtaavat, Khan sanoi The Guardianin mukaan.

Tapahtuneen yksityiskohdat ovat yhä epäselviä. Epäillyn uskotaan toimineen yksin, ja pormestari Khan kertoi myöhemmin perjantaina, ettei ketään muita henkilöitä etsitä tapaukseen liittyen.

Poliisi jatkoi perjantaina etsintöjä alueella varmistaakseen, että alue on turvallinen. Ihmisiä pyydetään välttämään alueella liikkumista.

Muistutti vuoden 2017 tapahtumista

Poliisi hälytettiin puukotuksen takia London Bridgen alueelle hieman ennen kello kahta päivällä paikallista aikaa.

Tapaus sattui London Bridgen pohjoispuolella. London Bridgen asema oli pitkään suljettu, mutta poliisin mukaan junaliikenne on nyt palautunut. Viivästykset ja peruutukset ovat yhä mahdollisia.

Useita sillan läheisyydessä sijaitsevia rakennuksia evakuoitiin perjantaina. Esimerkiksi King's College -yliopisto ja 17-kerroksinen The News Building suljettiin päivällä.

Poliisi eristi alueen välikohtauksen jälkeen.
Poliisi eristi alueen välikohtauksen jälkeen.

London Bridge on tunnettu maamerkki Britannian pääkaupungissa Lontoossa. Perjantain tapahtumat herättivät ikäviä muistoja lontoolaisten mielissä. Kesäkuussa 2017 kolme henkilöä ajoi pakettiautolla jalankulkijoita päin London Bridgellä. Sen jälkeen he hyökkäsivät ihmisten kimppuun sillan läheisyydessä.

Tapauksessa kuoli kahdeksan ihmistä ja loukkaantui 48 ihmistä. Poliisi ampui kaikki kolme tekijää ja myös heidän havaittiin käyttäneen valeräjähdeliivejä. Tuolloin ääriliike Islamilainen valtio (Isis) otti vastuun teosta.

Britannian pääministeri Boris Johnson viittasi vuoden 2017 tapahtumiin perjantaina. Hän kehotti ihmisiä valppauteen, mutta sanoi toivovansa, että ihmiset pystyvät jatkamaan normaalia elämäänsä niin pian kuin mahdollista.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 18.54.

Juttua päivitetty kello 20.08: lisätty uusia tietoja.

Juttua päivitetty kello 21.58: lisätty uusia tietoja.