Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Aika nostaa ja laa­jen­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nys­tä

Korona-aika on muuttanut ihmisten arkea, niin töiden kuin toimintatapojen osalta. Perheissä tasapainotellaan etätöiden ja lastenhoidon kanssa. Erityisesti iäkkäämmät ihmiset ovat tarvinneet apua niin hoivaan, siivoukseen kuin ruokatoimituksiin. Moni on teettänyt pieniä remontteja kotona tai vapaa-ajan asunnolla.

Nyt viimeistään on aika korjata hallituksen virhe leikata kotitalousvähennystä ja toteuttaa kokoomuksen ehdotus laajentaa ja nostaa kotitalousvähennystä. Samalla tarjottaisiin ikäihmisille superkotitalousvähennys, joka on hyvä keino tukea senioreiden kotona asumista.

Mikä on superkotitalousvähennys? Superkotitalousvähennys olisi yli 75-vuotiaille tarkoitettu, Sitran mallin mukainen paranneltu kotitalousvähennyksen ja erillisen tuen yhdistelmä. Siinä ostetun palvelun vähennyksen enimmäismäärä nostetaan 70 prosenttiin. Samalla kaikille niille, jotka eivät voi hyödyntää kotitalousvähennystä tulojen pienuuden vuoksi, myönnetään enintään 1 200 euron tuki palveluiden ostamiseen. Näiden avulla seniorit voivat tuloista riippumatta hankkia tarvitsemiaan palveluita kotiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.