Ihmiset: Kem­pe­le­läi­sen bus­si­kus­kin Veijo Saa­ri­kos­ken po­si­tii­vi­suus toi kutsun Linnan juhliin

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Ah­ti­saa­ri: Lännen lo­pe­tet­ta­va Hamasin boi­ko­toi­mi­nen

Presidentti Martti Ahtisaari vaatii länsimaita lopettamaan palestiinalaisen Hamas-järjestön boikotoimisen. Ahtisaari vaatii uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että Hamas on otettava mukaan neuvottelupöytään, jotta Israelin ja palestiinalaisten välinen konflikti saataisiin päättymään.

Presidentti Martti Ahtisaari vaatii länsimaita lopettamaan Hamas-järjestön boikotoimisen.
Presidentti Martti Ahtisaari vaatii länsimaita lopettamaan Hamas-järjestön boikotoimisen.

Presidentti Martti Ahtisaari vaatii länsimaita lopettamaan palestiinalaisen Hamas-järjestön boikotoimisen. Ahtisaari vaatii uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että Hamas on otettava mukaan neuvottelupöytään, jotta Israelin ja palestiinalaisten välinen konflikti saataisiin päättymään. Nobel-palkitun Ahtisaaren mielestä Hamasin sulkeminen pois neuvotteluista on vaarallista ja hyödytöntä.

Ahtisaaren mukaan Hamasia ei voida sulkea pois neuvotteluista, koska sillä on valtaa. Hänen mielestään järjestön edustajien kanssa täytyy neuvotella, vaikka järjestön näkemyksistä ei pidettäisikään.

Yhdysvallat luokittelee Hamasin terrorijärjestöksi. Yhdysvallat on pyrkinyt eristämään Hamasin sen jälkeen kun järjestö voitti parlamenttivaalit vuonna 2006.

Ahtisaaren mukaan Gazaa hallitsevan Hamasin ja Länsirannalla toimivan Fatahin on lopetettava valtataistelunsa, yhdistettävä voimansa ja toimittava yhtenä rintamana.