Vihapuhe: Lauri Nikula antoi tör­ky­pu­heen virrata vuosia, kunnes mitta tuli täyteen

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Ahti Kar­ja­lai­sen paras aika oli alue­po­li­tii­kan kul­ta-ai­kaa – ke­hi­tys­aluei­den ke­hit­tä­jän syn­ty­mäs­tä sata vuotta

Esimerkki kehitysalueiden elintason nostamisesta löytyy vaikkapa kuumavalssaamon rakentamisesta Raahen Rautaruukille tai Haukiputaalta, jossa 12.11.1970 liehuivat siniristiliput, koska pääministeri Karjalainen, vanavedessään ulkomaankauppaministeri Olavi J. Mattila, oli saapunut vihkimään Hyvon-Kudeneule Oy:n tekstiilivaatetehdasta.

Hirvensalmen kunta kunnioittaa 12.2. valtiotieteen tohtori Ahti Karjalaisen syntymän satavuotismerkkipäivää (10.2.) arvokkaalla juhlalla, mistä kuntaa on aidosti kiittäminen.

Ahti Karjalaisen (kesk.) poliittinen ura kesti yli kolmekymmentä vuotta. Hän oli kaksi kertaa pääministerinä, ulkoministerinä kuudessa eri hallituksessa ja välillä hoiti myös muita ministerisalkkuja. Kauppa- ja teollisuusministerinä hän oli keskeisessä asemassa johtaessaan neuvotteluja Suomen integroituessa 1970-luvun alussa länteen EEC:n avulla.

Lisäksi Karjalainen teki pitkän uran Suomen Pankissa ja nousi vihdoin presidentiksi siirtyneen Mauno Koivisto jälkeen Suomen Pankin pääjohtajaksi. Ura katkesi dramaattisesti vuonna 1983.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.