Aho ja Te­rä­väi­nen on­nis­tui­vat maa­lin­teos­sa Flo­ri­daa vastaan – Win­ni­pe­gin Ville Heinola laukoi uransa en­sim­mäi­sen NHL-maa­lin

Suomalaispelaajat ovat mättäneet tukun maaleja keskiviikon vastaisena yönä jääkiekon NHL-kierroksella.

Video: MTV

Suomalaispelaajat ovat mättäneet tukun maaleja keskiviikon vastaisena yönä jääkiekon NHL-kierroksella.

NHL:n kirkkaimpiin suomalaistähtiin kuuluvat Aleksander Barkov ja Sebastian Aho kohtasivat, kun Barkovin kipparoima Florida isännöi Ahon Carolinaa. Carolinan suomalaisista tehomiehistä Aho ja Teuvo Teräväinen onnistuivat molemmat tekemään kauden ensimmäisen maalinsa.

Ensin osui Teräväinen, joka teki Hurricanesin 2–0-maalin avauserässä. Hän kirjasi maalinsa lisäksi myös syötön.

Carolina voitti ottelun lopulta 6–3. Vierasjoukkue johti toisen erän alussa jo 5–0, mutta Florida kiri kahden maalin päähän. Aho iski lopussa Carolinan kuudennen maalin tyhjiin.

Barkov syötti Floridan maaleista kaksi, mutta ei vielä pystynyt avaamaan kauden maalitiliään.

Mikko Koskinen torjui Edmontonin maalilla 25 laukausta, kun Oilers haki 5–2-vierasvoiton New York Islandersista. Islandersin Leo Komarov kirjasi ottelussa syöttöpisteen.

Nuorelle puolustajalle uran ensimmäinen maali

Tuttujen nimien lisäksi maalitilastoihin pääsi uusi tulokas.

Winnipeg Jetsin suomalaispuolustaja Ville Heinola teki NHL-uransa ensimmäisen maalin ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. 18-vuotias Heinola laukoi Winnipegin 1–1-tasoitusmaalin uransa neljännen NHL-ottelun avauserässä.

– Kiva, että avausmaali tuli jo näin aikaisin, eikä tarvitse odotella, Heinola sanoi Winnipegin Twitterissä jaetussa haastattelussa.

Winnipeg voitti ottelun lopulta 4–1.

Supertähti Sidney Crosby oli vienyt kotijoukkue Pittsburghin johtoon ottelun ensimmäisellä minuutilla. Heinola teki tasoituksen viisi minuuttia myöhemmin, kun hänen laukauksensa suoraan Mark Scheifelen syötöstä livahti sisään ohi Pittsburgh-vahti Matt Murrayn. Toiseksi syöttäjäksi Heinolan maaliin merkittiin Patrik Laine.

Maalitykkinä tunnettu Laine kunnostautui muutenkin maalitilanteiden alustajana, sillä hän keräsi ottelussa kolme syöttöpistettä. Hän syötti myös Tucker Poolmanin 3–1- ja Neal Pionkin 4–1-osumat.

–  Meillä on vielä paljon parantamisen varaa, mutta pelasimme ehjän ottelun, Laine kommentoi Jetsin Twitterissä jaetussa haastattelussa.

Laine korosti, että koko joukkueen on autettava puolustusta, jotta peli pysyy kasassa.

Heinolalla vahva alku

Winnipeg varasi Heinolan kesän varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella varausnumerolla 20. Kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta suomalaispuolustaja oli saalistanut kaksi syöttöpistettä.

–  Pelejä tulee aika paljon, ja pitää vain keskittyä joka peliin. Sellaisesta tykkään, Heinola arvioi Jetsin vieraskiertueella alkanutta kautta.

Hänen vanhempansa olivat katsomassa Jetsin New Yorkissa pelaamat ottelut, mutta odottavat nuorukaista nyt kotiin Winnipegiin.

Voitto Penguinsista katkaisi Winnipegin pitkän kuivan kauden Pittsburghissa. Joukkue oli ottanut edellisen kerran vierasvoiton Pittsburghissa joulukuussa 2006, jolloin seura tunnettiin vielä nimellä Atlanta Thrashers. Sen jälkeen Atlanta ja Winnipeg hävisivät 18 ottelua putkeen Penguinsin kotihallissa.

Hintzin maalitehtailu jatkuu

Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintz jatkaa maali per peli -tahtia. Hintz onnistui maalinteossa tällä kertaa Washington Capitalsia vastaan ja on nyt iskenyt kauden neljässä ottelussa neljä maalia.

Viime kaudella Hintz teki koko runkosarjassa yhdeksän maalia.

Dallas voitti Washingtonin vieraskaukalossa 4–3. Voittomaalin teki jatkoajalla Tyler Seguin.

Dallasin suomalaisista tehoille pääsi myös Esa Lindell, joka kirjautti syöttöpisteen.

Bostonin maalilla Tuukka Rask torjui 31 kertaa ja auttoi Bruinsin 4–3-voittoon Vegas Knightsista. Hyvän torjuntapelin vastapainoksi Rask näytti loukanneen itseään ottelun lopussa, ja hänet piti auttaa jäältä. Hän pelasi kuitenkin täydet 60 minuuttia.

Boston on voittanut kauden aluksi kaikki kolme otteluaan ja avannut liigan parhaiten sitten syksyn 2001.

Raskin lisäksi joukkueesta erottuivat kaksi maalia ja yhden maalisyötön kerännyt Brad Marchand ja tehoihin 1+2 päätynyt David Pastrnak.