Af­tonb­la­det: Elekt­ro­niik­ka­kaup­pa­ket­ju Tek­nik­ma­ga­si­net ha­keu­tuu kon­kurs­siin

Teknikmagasinetilla on yhteensä 130 myymälää, joista 16 on Suomessa. Yhtiön pohjoisin myymälä Suomessa sijaitsee Oulussa.

Teknikmagasinetin pohjoisin myymälä Suomessa sijaitsee Oulussa Kauppakeskus Valkeassa. Kuvituskuva.
Teknikmagasinetin pohjoisin myymälä Suomessa sijaitsee Oulussa Kauppakeskus Valkeassa. Kuvituskuva.
Kuva: Essi Puuri

Ruotsalainen elektroniikkakauppaketju Teknikmaganiset on hakeutunut konkurssiin, uutisoi ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet

– Asiakkaiden, rahoittajien ja sidosryhmien kanssa käymiemme keskustelujemme jälkeen hallitus toteaa, että onnistuneelle yrityssaneeraukselle ei ole edellytyksiä eikä yhtiö pysty maksamaan velkojaan, yhtiö kertoo konkurssihakemuksessaan Aftonbladetin mukaan.

Aftonbladetin mukaan yhtiöllä on ollut pitkään taloudellisia ongelmia. Teknikmagasinet on pyrkinyt järjestelemään liiketoimintaansa uudelleen yrityssaneerauksessa välttääkseen konkurssin. Yhtiö jätti konkurssihakemuksen keskiviikkoaamuna Solnan käräjäoikeuteen.

On vielä epäselvää miten yhtiön hakeutuminen konkurssiin Ruotsissa vaikuttaa sen toimintaan Suomessa. Yhtiön omistajan Peter Gyllenhammar oikeudellisen neuvonantajan mukaan on mahdollista, että yhtiölle löydetään uusi omistaja, kertoo Helsingin Sanomat.

Teknikmagasinetilla on yhteensä 130 myymälää, joista 16 on Suomessa. Yhtiön pohjoisin myymälä Suomessa sijaitsee Oulussa.