AC Oulun pe­laa­jat hakevat maa­seu­dul­le kau­si­töi­hin – "val­mii­ta te­ke­mään ras­kas­ta­kin työtä"

MTK, ProAgria ja Suomen kylät avasivat reilu viikko sitten töitäsuomesta.fi -palvelun. Palvelussa voi ilmoittautua työnhakijaksi, ilmoittaa vapaana olevista työpaikoista ja hakea työvoimaa.

AC Oulun pelaajat etsivät väliaikaisia töitä maaseudulta.
AC Oulun pelaajat etsivät väliaikaisia töitä maaseudulta.
Kuva: Teija Soini

Koronakriisi vaikuttaa urheilusarjoihin ja -seurojen toimintaan. Moni urheilija etsii väliaikaisesti muuta toimintaa.

Esimerkiksi jalkapalloseura AC Oulussa on joutunut uuden tilanteen eteen, kun joukkueen harjoittelu ja koko toiminta on keskeytetty.

Lue myös tilaajajuttu:
AC Oulun pelaajat saattavat tehdä keikan autofirmalle tai käydä kalatehtaan linjastolla – "Jos saan olla välillä muualla töissä ja säästää seuran kuluissa, minulla on jatkossakin seura, missä pelata"

– Useat pelaajamme ovat kiinnostuneita maaseudun kausitöistä ja olemme valmiita raskaisiinkin töihin. Siksi pelaajamme ilmoittautuivat maaseudun kausitöihin, kertoo AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen

– Meillä olisi seurassa varmasti useita hyvässä fyysisessä kunnossa olevia pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään raskastakin työtä, sanoo maalivahti Juhani Pennanen tiedotteessa.

MTK, ProAgria ja Suomen kylät avasivat reilu viikko sitten www.töitäsuomesta.fi palvelun.

Palvelussa voi ilmoittautua työnhakijaksi, ilmoittaa vapaana olevista työpaikoista ja hakea työvoimaa.

– Jos pelaajat saataisiin muihin töihin pelitauon ajaksi, säästäisi seura palkkakuluissa ja vastaavasti maatilat saisivat kausityöntekijöitä. Näin kaikki voittaisivat, kommentoi Juho Meriläinen.

Työnantajien kannattaa nopeasti laittaa paikkoja tarjolle, kehottaa MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola.