Oulun kaupunginjohtaja: Katso Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jan paikkaa ha­ke­neet

Pääkirjoitus: Valtion ener­gia­re­mont­ti­ta­kaus­ten ulo­tut­ta­va myös syr­jä­seu­duil­le

11 thai­maa­lais­poi­kaa saatu ulos luo­las­ta, vielä yksi poika ja val­men­ta­ja pe­las­ta­mat­ta

Thaimaassa tulvavesien täyttämään luolaan loukkuun jääneiden poikien pelastaminen etenee. Kansainvälisen median lähdetietojen mukaan tänään ulos luolasta on saatu jo kaksi poikaa.

Helikopterit odottivat evakuoitavia poikia sunnuntaina luolan läheisyydessä.
Helikopterit odottivat evakuoitavia poikia sunnuntaina luolan läheisyydessä.
Kuva: RUNGROJ YONGRIT

Thaimaassa tulvavesien täyttämään luolaan loukkuun jääneiden poikien pelastaminen etenee. Kansainvälisen median lähdetietojen mukaan tänään ulos luolasta on saatu jo kolme poikaa. Yhteensä luolasta on siis saatu pelastettua 11 poikaa.

Luolassa on yhä yksi poika ja poikien jalkapallovalmentaja.

Pelastusoperaatioon osallistuvat thaimaalaiset erikoisjoukot ovat vahvistaneet tänään virallisesti yhden pojan pelastamisen luolasta.

Thaimaan viranomaiset sanoivat aiemmin, että pelastusoperaatio pyritään viemään loppuun tiistain aikana.

Jalkapallojoukkueeseen kuuluvat 12 poikaa ja heidän valmentajansa joutuivat jäämään luolaan kaksi viikkoa sitten, kun sadevesi täytti reitin. Brittiläiset sukeltajat löysivät heidät viime viikolla.

Pelastustöiden johtaja Narongsak Osottanakorn sanoi toimittajille tarkoituksena olevan, että luolaan jumiin jääneiden poikien ja heidän valmentajansa lisäksi luolasta poistuvat tänään myös lääkäri sekä kolme Thaimaan erikoisjoukkojen jäsentä, jotka ovat olleet luolassa pitämässä huolta pelastettavista.

Pelastajat arvioivat pelastusoperaation olevan tänään vaikeampi kuin kahtena edellispäivänä, kertoo BBC. Alueella on satanut tänään.

CNN:n mukaan kaikkiaan 19 sukeltajaa on mennyt tänään luolaan pelastustöihin.

Pelastetut kaipaavat kotia ja suklaata

Viranomaisten mukaan luolasta jo pelastetut ovat terveitä niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Kahdelle heistä oli annettu antibiootteja sen jälkeen kun heidät oli testattu keuhkokuumeen varalta.

– Kaikki (pelastetut) ovat hyvässä psyykkisessä kunnossa, terveysministeriön edustaja Jesada Chokedamrongsuk kertoi toimittajille Chiang Rain sairaalan luona tiistaina.

Pelastettuja poikia pidetään toistaiseksi karanteenissa siltä varalta, että he ovat saaneet infektioita luolassa ollessaan. Sairaala on lähettänyt heidän testituloksensa laboratorioon Bangkokiin. Pelastetut todennäköisesti pysyvät sairaalassa viikon ajan, koska heidän immuunijärjestelmänsä on heikentynyt, Chokedamrongsuk sanoi.

Pelastetut pojat ovat kertoneet kaipaavansa kotiin, mutta olevansa hyvin tyytyväisiä sairaalahoidossa, kertoo BBC.

Pojat ovat myös pyytäneet saada suklaata. Toistaiseksi heidän on kuitenkin nautittava ravintoa varoen luolassa vietetyn ajan jälkeen.

Osa pojista on jo nähnyt perheensä, mutta tartuntavaaran takia toistaiseksi vasta lasiruudun takaa. BBC:n mukaan vienee vielä muutamia päiviä, ennen kuin perheet pääsevät tapaamaan pelastetut kasvotusten.