Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

02.07.2007 Kohti Suomea

Mailit Karibialta: 5146nm Lähdimme Visbystä torstaina kohti Turun saaristoa klo:7.10 reippaassa takamyötäisessä.

Mailit Karibialta: 5146nm
Lähdimme Visbystä torstaina kohti Turun saaristoa klo:7.10 reippaassa takamyötäisessä. Edellisenä iltana oli kierrelty kauniin Visbyyn kaupungin kaduilla, ihaillen kirkkoja ja linnan muurirakenteita.
Matka eteni kahden keulapurjeen voimin (genoa-2&jib). Koska emme voineet käyttää isopurjetta, niin viritimme keulapurjeet "virsikirjalle". Tuuli oli pääosin takaapäin ja voimakkuus 7-8m/s, puuskissa 10m/s. Illalla ja yöllä väistelimme sadekuuroja tutkan avustuksella.
Muutamaa tuntia ennen Utötä tuli purjeveneitä vastaan, joilla oli ilmeisesti menossa Gotland-Runttia edeltävä Hanko-Sandham harjoittelukisa. "Varikset" istuivat veneiden reunoilla. Heille tuuli oli vastainen ja isopurjeet näyttivät olevan reivattuina.
Saavuimme Nauvoon perjantaina iltapäivällä klo:15.30. Illalla tapasimme Juha Saarisen vaimonsa kera, he olivat lähdössä viikonloppuna valtameripurjehdukselleen Sirena 40 Pedrickillä (S/Y Libertas). Paljon onnea matkaan!!!
Tästä eteenpäin veneellämme jatkavat Arto ja Susanna ystävineen lomapurjehduksella. Me;Tumppi, Taina ja Henna olemme jo palanneet Ouluun.
Terv. Tumppi