Talous

Toyota lopettaa dieselautojen myynnin Euroopassa tänä vuonna

Talous 6.3.2018 18:16 | Päivitetty 6.3.2018 18:24
STT

Japanilainen autonvalmistaja Toyota aikoo lopettaa dieselautojen myynnin Euroopassa asteittain tänä vuonna. Yhtiön edustaja kertoi asiasta Sveitsissä Geneven kansainvälisen autonäyttelyn alla.

- Emme aio kehittää uutta dieseltekniikkaa henkilöautoihin, vaan jatkamme keskittymistä hybrideihin, sanoi Toyota-johtaja Johan van Zyl maanantaina.

Dieselautojen osuus oli viime vuonna vajaat 15 prosenttia Toyotan Euroopan-myynnistä, kun vuonna 2012 luku oli 30 prosenttia. Sen sijaan hybridiautojen suosio on kasvanut voimakkaasti.

Saksan korkein hallinto-oikeus antoi viime viikolla historiallisen päätöksen, kun se salli Düsseldorfin ja Stuttgartin rajoittaa dieselautojen käyttöä, jotta kaupunkien keskustojen ilmanlaatu saadaan paremmaksi.

Dieselautoilu on ollut silmätikkuna myös useissa muissa Euroopan kaupungeissa.

MAINOS

Kommentoi

Minä lopetan syömisen. Lopetan syömisen huomenna. Huomisen jälkeen enää syö mitään. Syöminen loppuu minulta huomenna ruokaa lukuunottamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Land Cruiser, Hilux ja ProAce ainakin ovat hyötyajoneuvoja, eivät henkilöautoja, joten tuo päätös ei koske niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millähän meidän iskä ajaa sit 20 vuoden kuluttua ku ei saa enää tojotan tiisseleitä :O

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onse Makia ku turpotiisselissä polokasee vähä kaasua nii taustapeilistä näkkyy voimasavua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toyotalta looginen päätös. Yhtiö ei ole ikinä osannut tehdä hyvää diesel-konetta. BMW:n koneet olivat aivan liian kalliita halppis-automerkkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikinä ei oo ollu ongelmaa mun Toyotan diisselikoneessa. BMW sen sijaan on kiertänyt korjaamolta toiseen. Kun on luultu ehjäksi, niin eiköhän taas moottorivalo pala:(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No joo todelliset saastuttajat ovat kiina usa venäjä joita ei kiinnosta pätkän vertaa tämän maapallon tulevaisuus kunhan vain talous kasvaa ja öljy käy kaupaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkähän saataisiin Kiina, USA ja Venäjä lopettamaan Stuttgartin ja Düsseldorfin ilman saastuttaminen, niin ei tarvitsisi sielläkään diesel-autoilua rajoittaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostetaan enemmän kiinassa tuotettuja halpoja tuotteita. sillä se maailma pelastuu.
Euvostoliitto laittaa päästömaksuja omille euvostoliiton alueen vähäpäästöisille tehtaille, jotta tuotanto siirtyisi halvemman työvoiman maihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Innokkaasti heti kun on mahdollista, kun tuolla pääkaupunkiseudun hysteerikkopiireissä kuvitellaan että tässä maassa on suurkaupunki jolla on suurkaupungin ongelmat. Muu maa saa hyppiä sievästi perässä kun päätetään että siellä kolmen sepän patsaalla on hetkellisesti liian monta partikkelia tai typen oksidi. Tiedä vaikka finlandia-talon julkisivu kestäisi paremmin kun oikein huolella kielletään.

Jännä nähdä mikä on maksuinnokkuus sitten kun raskas kalusto liikuu bensan voimin ja logistiikkakustannukset jyvitetään kuluttajahintoihin. Ehkäpä keksitään lisävero henkilöautoilijoille millä saadaan raskaan liikenteen polttoaineet maksettua, ettei rastapäältä lopu baristan vemputtama reilun kaupan soijalatte lähikahvilasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toyota on tässäkin edelläkävijä sillä dieselkielto euroopan maissa laajenee. Saksa näytti tietä dieselkiellolle jota muut maat seuraavat varmasti. Harmi vain, että meille dumpataan dieselautoja tulevaisuudessa kun niille ei esim. Saksassa ole enää markkinaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:36
CNN: Vaarallisten siirtolaisnuorten pidätyskeskuksia syytetään epäinhimillisistä oloista USA:ssa
7:00
Kesä on hyvässä ja pahassa uusintojen aikaa – Ola, Topi ja Tapsa 300 vuotta -konsertti kallistuu paremmalle puolelle
7:00
Hitchcock on elokuva, jonka nimen pitäisi olla Alma – ohjaajamestari kuvaa Psykoa, mutta keskiössä on suhde vaimoon
7:00
Näin sujuu Mirja Vehkaperän perheen muutto Brysseliin – "Viimein äiti ehtii töistä illaksi kotiin" Tilaajille
7:00
Tavoitteena 17 metrin rutiinisuoritus – kolmiloikkaaja Simo Lipsanen kuuluu Suomen harvoihin mitalitoivoihin yleisurheilun EM-kisoissa elokuussa
7:00
Kultarannan keskustelut – yteisten asioiden hoitajat ovat hyviä keskustelijoita silloin, kun asiat ovat tarpeeksi suuria Lukijalta
6:30
Kokoomusnuorten vetäjä ottaisi vihreät hallitukseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

264 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image