Talous

Syyrian sota on tuhonnut myös talouden - maa on menettänyt lähes 200 miljardia euroa

Syyrian sota on käynyt kalliiksi maan taloudelle. Kuvassa siivotaan pommituksen jälkiä Damaskoksessa. KUVA: YOUSSEF BADAWI / EPA
Talous 10.7.2017 18:06 | Päivitetty 10.7.2017 18:35
STT

Syyrian sota on käynyt kalliiksi myös maan taloudelle, Maailmanpankki arvioi maanantaina. Yli kuusi vuotta jatkunut konflikti on arvion mukaan tuhonnut maan infrastruktuurin ja aiheuttanut taloudelle lähes 200 miljardin euron tappiot. Summa on noin nelinkertainen verrattuna Syyrian bruttokansantuotteeseen vuonna 2010.

Sodan aikana on kuollut ainakin 320 000 ihmistä ja yli puolet maan väestöstä on joutunut jättämään kotinsa.

- Kuolonuhrien määrä on järkyttävä, mutta sota on myös tuhoamassa instituutiot, joita yhteiskunta tarvitsee. Niiden korjaaminen on vaikeampaa kuin infrastruktuurin rakentaminen uudestaan, Maailmanpankin aluejohtaja Hafez Ghanem sanoo tiedotteessa.

Jopa yli 75 prosenttia työikäisistä syyrialaisista on tällä hetkellä poissa työelämästä ja koulutuksesta, Maailmanpankki arvioi.

MAINOS

Kommentoi

Assadilla on kansan enemmistön tuki. Osaavat ammattilaiset palaavat kyllä kotiin rakentamaan tulevaisuuttaan ja yhteiskuntaansa kun terroristit ja jenkkikoneet on häädetty pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuo tieto kannattaisi uutisoida tiedoksi jenkkilään! Heidän junailujen ja "maltillisten terroristien" tukeminen on saanut Syyrian rauniotilaan. Saisi Clinton ja Obamakin olla mukana saamiensa raunioiden korjauksessa, eikä vain vouhkata Trumpin kaatamiseksi. Hänet on äänestetty Usan pressaksi ja sille Clintonkan ei voi mitään, joten kanattaisi hänen ja Obaman ottaa lusikka kauniisti käteen ja alkaa korvata ja rakentaa minkä ne ovat raunioiksi saaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Amerikkalaiset rakennusalan yrityksen (varmaankin myös presidentin yritykset) odottavat kieli pitkällä jälleenrakennusurakoita ja sopimuksia Syyriaan. Tuhottuaan maan ovat ryöstöhintaan rakentamassa ja tarjoamassa osaamistaan. Veikkaanpa että diilit eivät osu jenkkifirmoille. You're fired!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jenkit ovat jälleen kerran tuhonneet yhden maan infran ja talouden lähes kokonaan. Ja maailma on hiljaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miätä jos Suomi vapaaehtoisesti tarjoutuisi maksamaan Syyrialle nämä menetetyt eurot? Sehän olisi kivaa kaikille :) Otetaan se vaikka eläkeläisiltä pois...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomihan voisi ottaa tuon vaadittavan 200 miljardia velkaa ja jakaa sen kehitysapuna eteenpäin. Näin kaikille tulisi hyvä mieli!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 seuraaviin kuntiin: Kuusamo, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä Taivalkosken ja Pudasjärven kunnissa, Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

190 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Vaikuttaa siltä, että kävit hakemassa lukuja tilastokeskuksen tms. sivuilta ja tuuppasit ne kommenttikenttään ymmärtämät... Lue lisää...
oho

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image