Talous

Osekk irtisanoo 46 henkilöä, myös teh­tä­vän­ku­viin voi tulla muutoksia

Osekkin nykyinen henkilöstömäärä on noin 930. KUVA: Torvinen Maiju
Talous 14.5.2018 11:25
Kaleva

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk) irtisanoo 46 henkilöä kesäkuun alusta alkaen.

Irtisanomisten vaihtoehtona tarjotaan osa-aikatyötä kahdeksalle henkilölle, tehtävän muutosta kahdelletoista henkilölle ja siirtoa toiseen yksikköön kolmelle henkilölle sekä muita palvelussuhteen muutoksia yhdeksälle henkilölle.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat Osekkin kaikkia tulosalueita ja yksiköitä. Neuvottelujen piirissä oli koko henkilöstö. Yt-neuvotteluiden syinä olivat työvoimakoulutusten väheneminen, uuden lain tuomat muutoksen ammatilliseen koulutukseen sekä Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy:n koulutustoiminnan siirtyminen kuntayhtymään vuoden alussa.

Osekk on Hailuodon, Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun ja Tyrnävän omistama koulutuskuntayhtymä. Koulutuspalvelut toteuttaa Oulun seudun ammattiopisto OSAO. Osekkin nykyinen henkilöstömäärä on noin 930 ja päätoimisia opiskelijoita on noin 10 000.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (50)

Peukutus virkakulttuurin mielipiteelle, ja selvitys, kehen irtisanomiset kohdentuivat? Kuinka monta hallinnosta lähtee? Mitä suunnittelupäälliköt suunnittelee, ja mitä kehityspäälliköt kehittää: Mikä on kyseisen puljun ydintehtävä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johdon vastaus: irtsisanomiset ovat henkilökysymys. Kaikki - meille vaikeat - tapaukset on nyt helppo eliminoida, kun voimme vedota tuotannollisiin ja taloudellisiin syihin. Piiripienipyörii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

10,75 opiskelijaa per työntekijä. Kun opetuksesta merkittävä osa on vielä siirretty yritysten tehtäväksi, niin ei touhu kyllä mitenkään erityisen tehokkaalta vaikuta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin, kun Nokia irtisanoi porukkaa, niin tarjolla oli monenlaista pakettia ja tukea. Saavatko nämä osekkin irtisanottavat samanlaisen kohtelun tasapuolisuuden nimissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika iso osa vähennyksistä johtuu aikuiskoulutuksen alasajosta. Ei kunnallisessa organisaatiossa kuten OSEKK ole sellaista toimintatapaa, jolla menestyttäisiin kilpailluilla koulutusmarkkinoilla. Johdon kuukausipalkat ja bonukset tulevat automaattisesti tekipä niin taikka näin. Vähentämisen varaa olisi kovastikin hallinnossa. Eihän toimivat yksiköt tartte yli satapäistä joukkoa tekemään strategioita, markkinointia, arviointeja ja kaiken maailman hankkeita. Mutta hallintoon onkin koottu suvut ja suosikit joten sinne ei vähennyksiä aivan hevin kohdenneta. Jonkun tahon pitäisi ihan aidosti arvioida, mihin nykymeno ammatillisessa koulutuksessa on johtamassa. Mitä tiukammalle yhteiskunnan rahoitus menee, sitä tärkeämpää olisi sen kohdentaminen ydintehtävään, osaamisen kasvattamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse kun kävin OSAOn kurssin, meni se useilla tunneilla niin, että me opiskelijat tehtiin tehtäviä yksinään ja opettaja naputteli omiaan koneellaan. Joskus opettaja paasasi yksinään, mutta rakentavaa keskustelua ei syntynyt, koska opettaja tietenkin on aina oikeassa. Tunneilla annettiin nippu monisteita ja ne piti opiskella ulkoa kokeisiin, joita ei koskaan käyty läpi. Eli mistään ei koskaan voinut olla varma oliko vastannut oikein vai ihan väärin. Joitakin oikeita opettajia oli, onneksi. Eli ihan sama vaikka etätyöskentelynä opiskeltaisiin, ei opettajilta mitään tukea saanut, valvojiksi heitä paremmin voisi kutsua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen koko poliittinen teatteri on kulissifarssi. Siellon monenlaista gradunkääntäjää ja meetoota. Tarttis tehrä jotain..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö julkisen sektorin tehtävä ole työllistää äänistäjiään, vaikkapa sitten ottamalla lisää velkaa? Tuntuu kummalliselta, että sukulaisia aletaan irtisanomaan rahan puutteessa, voisihan sitä lainata lisää, jolloin kaikki olisi taas hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeasti ammattiopettajan työviikko on satakin tuntia. Heikot ovat alalta häipyneet jo -90-luvulla. Pelkkiä tunteja pidetään 45 tuntia viikossa ja jokaista opetetaan henkilökohtaisesti auttaen. Saattaa olla viikossa satoja opiskelijoita per opettaja. Hyviä lomia sinne tuottavalle sektorille. Teillähän on aikaa kuntoilla ja viettää laatuaikaa sen kuuluisan perheenkin kanssa. Niin. Ehtii vaikka raplata autoakin pihalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö.
Satatuntia viikossa ;-), hyvä kun 30 kokoaikaisilla.
Isot lomat päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olihan tämä odotettavissa kun aikkari liitettiin osekkiin.

Julmasti kyllä henkilöstölle ilmoitettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tuleva pitkä kesäloma 1.6. - 31.8. on LÄMMIN. Terveisiä kaikille opettajille! Muistetaan, että kysymys on ammatinvalinnasta. Kaikki ruikuttajat olisivat niin halutessaan ja kyetessään voineet opiskella OPETTAJAKSI. Kyllä opetajana on ihanaa, varsinkin yläkoulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne opiskelijat osaavat itsenäisesti opiskella etäpäivinä. Mitään opettajaa siinä enään tarvita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimenpiteiden ja tarjottujen uusien työskentelymahdollisuuksien jälkeen vain 14 ihmistä irtisanotaan. Opiskelijoiden lähiopetusjaksoja on vähennetty, työssäoppimista lisätty ym. Mihin ihmeessä tarvitaan tuollaista henkilökuntamäärää yt:n jälkeenkään? Tämän lisäksi opettajan työvuodesta kolmannes kuluu lomaillessa, joten olisiko viimein mahdollisuus käynnistää keskustelu siitä, että opetusvelvollisuus olisi 37,5 tuntia viikossa ja vuosilomat kuten meillä muillakin työntekijöillä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi Martti hyvä, kun se opettajan työ ei ole vain sitä tuntien pitämistä. En tiedä ammatillisen puolen töistä, mutta ainakin peruskoulussa ja lukiossa menee joka ilta keskimäärin kaksi tuntia suunnitteluun, valmisteluun, kokeiden tekemiseen ja korjaamiseen ym. Viikonloppuna ainakin yksi päivä menee usein töitä tehdessä. Äitienpäivänä tein töitä 8 tuntia. Paitsi että taisin laittaa ruuan ja syödä välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aatteleppa Mirukka, jos opettajan työaika olisi 37,5 tuntia joka viikko ja max 36 päivän lomilla, niin eikö se riittäisi myös hyvän perusopetuksen järjestämiseen? Miksi pitää olla 20 viikkotuntia ja ja 4 kuukautta lomaa???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (50)

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Poika ei halua mennä armeijaan

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image