Oulu

Syyttäjä Oulun huu­me­kä­rä­jil­lä: Maatilalle kätkettiin 35 kiloa amfetamiinia, katukauppa-arvo 1,75 miljoonaa euroa

Huumeoikeudenkäynti käydään poikkeuksellisesti Oulun vankilan liikuntasalissa. Kuva maanantailta, jolloin käsiteltiin kannabikseen kytkeytyviä syytteitä. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 30.11.2017 10:21 | Päivitetty 30.11.2017 11:16
Kaleva, STT

Oulun käräjäoikeus jatkaa tänään laajan huumevyyhdin käsittelyä amfetamiiniin liittyvillä rikossyytteillä. 

Tässä osakokonaisuudessa syyttäjä vaatii kymmenelle henkilölle 4–10 vuoden mittaisia ehdottomia vankeusrangaistuksia muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Heistä yhdeksän on miehiä ja yksi nainen. Lisäksi yhdelle miehelle vaaditaan sakkorangaistusta. 

Kovimpia rangaistuksia vaaditaan henkilöille, jotka syyttäjän mukaan toivat maahan, kuljettivat ja pitivät laittomasti hallussa levitystarkoituksessa yhteensä noin 35 kilogrammaa amfetamiinia. Syytteet ajoittuvat helmikuun ja heinäkuun 2017 väliselle ajalle.

Syyttäjän mukaan huumeet tuotiin Suomeen Ruotsista kuorma-autolla. Ne piilotettiin Yli-Iissä olevalle maatilalle kahteen halkovajan alle kaivettuun tynnyriin.

Huumausainetta oli jatkettu siten, että sitä oli hyvään katukauppatasoon jatkettuna 35 kilogrammaa. Huumausaineen katukauppa-arvo Pohjois-Suomessa olisi syyttäjän arvion mukaan ollut 1,75 miljoonaa euroa.

Syyttäjän mukaan suurin osa huumausaineesta on tapauksen ensimmäisten kiinniottojen aikaan kuljetettu pois maatilalta ensin Kajaaniin, sitten takaisin Ouluun ja sieltä Jyväskylään. Siellä amfetamiini takavarikoitiin syytettyjen käyttämästä ajoneuvosta. 

Maatila oli vuokrattu sellaisen yrityksen nimissä, jota on syyttäjän näkemyksen mukaan käytetty kulissina rikolliselle toiminnalle ja sen rahaliikenteelle. 

Syyttäjän mukaan amfetamiinikauppa on tuottanut neljälle syytetylle lähes 300 000 euroa. Syyttäjä vaatii rahoja menetettäväksi valtiolle rikoshyötynä.

Huomattava osa amfetamiinista jäi poliisin haaviin takavarikossa, joten sitä ei ehditty kaupata eteenpäin.

Oikeudessa syytetyt ovat pääosin kiistäneet heihin kohdistuvat syytteet.

Muissa tänään käsiteltäväksi tulevissa syytekohdissa syytettyjen väitetään muun muassa pitäneen hallussa ja myyneen huumausaineita. Tekoajat ovat joulukuun 2015 ja kesäkuun 2017 välillä.

Rikoskokonaisuuden käsittely alkoi maanantaina kannabikseen kytkeytyvien syytteiden käsittelyllä

Myöhemmin ovat vuorossa talousrikossyytteet. Poikkeuksellisesti vankilassa pidettävä oikeudenkäynti kestää noin kuukauden ajan. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näissä vuokrahommissa vois olla paikallaan samanlainen ilmoitus kuin esim hotelleissa on. Poliisi osaisi vähän hahmottaa tilannetta, jos kaveri joka tykkää asua kaupungissa vuoraaki kämpän keskeltä ei mitään. Vuokranantaja vois ilmoitella Vaikka vihjepuhelimeen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hovihan se vapauttaa ja antaa vielä korvauksia kun olette häirinneet
liiketoimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jo parin lepovuoten jäläkeen ollaan jo kotouttamassa siviliiin, sillä kakkupäivä maksaa palijon, avointenovienpäivät, täällä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lieneekö näin eu - aikaan tuo käsite maatilatalouden harjoittaja sama kuin Sisiliassa. Pitää vaan ne eu - tuet ja ely - avustukset muistaa hakea jämptisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollainen toiminta täyttänee joukkomurhan suunnittelut ja yrittämisen tunnusmerkistön ja siten syytteet sekä tuomiot myös niistä pelkkien huumerikosten lisäksi peräkkäin suoritettaviksi.
valtio rikastuu omaisuustakavarikoiden myötä tästä ainakin 3 miljoonaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun jää kiinni huumeista tuomio on mitätön. Vasta tutkimus oli keskimäärin tuomiot oli tosi pienet. Tässä esim.. jos tuomio on5v. oikeus tuomitsee n.2-3 vuotta .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervetuloa maalle etsimään poliisi lisää syrjässä olevia maatiloja ne joko vuokratasn tai ostetaan vähän kulissi joisssaikin yllä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että myrkyn levittäjät ovat kivensisään ja myrkyt tallessa. Hyvää työtä poliisilta 👍.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tannilassaki on monenlaista nähty mutta....voi hyvää päivää että tämmöstä.onneksi ovat nyt linnassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:16
Haapalehdontiestä tullut vaaranpaikka etenkin pienille tienylittäjille – keskisaarekkeista lisää turvaa
8:10
Kuivuus jatkuu - hellepäivä etelään, pohjoisessa viilenee
8:00
Herra Hyrre on ensimmäinen hypokoira oikeussalissa – tarkkanenäinen koira haistaa verensokerin laskun ja kiikuttaa syyttäjälle välipalapussukan Tilaajille
7:00
Runsas ja koristeellinen on Oulun Kivikkokankaalla sijaitsevan kodin sisustus
7:00
Sielunsisaret elävät erillään – Kieslowskin elokuvaa myöhäisemmän esitysajan on saanut Juoksuhaudantie
7:00
"En halua pyörittää kelloa taaksepäin"– Uusi arkkipiispa vietti nuoruutensa kuuntelemalla kaukaisia radiokanavia, nyt tuo uskonnon takaisin uskontoon Tilaajille
7:00
Suomen siviilikriisinhallinta perustuu korkeaan laatuun Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image