Oulu

Silminnäkijä: Susi juoksi Alakyläntietä Kiimingin ja Oulun välillä – iso harmaa eläin hyppäsi metsään rivakasti auton tullessa

Todennäköisesti susi liikuskeli lauantaina Kiimingin Alakylän ja Oulun välillä. Tirinkyläläinen TImo Peltola näki ison eläimen Alakyläntiellä. Arkistokuva ei liity tapaukseen. KUVA: Katja Lehto
Oulu 13.5.2018 21:09 | Päivitetty 13.5.2018 21:23
Antti Ervasti

Susi jolkotteli Alakyläntietä Oulun ja Kiimingin Alakylän välillä lauantaina iltapäivällä.

Eläimen nähnyt Tirinkylässä asuva Timo Peltola sanoo, että kyseessä oli hänen tietojensa ja näkemänsä perusteella susi.

Peltola ajoi Alakyläntietä kaupunkia kohti, kun hän Alakylän ja Oulun välisen osuuden puolen välin tienoilla näki suuren eläimen kulkevan tien laidalla. Hän tarkentaa paikkaa, että se oli Ruskon Betonin maanottopaikasta vähän matkaa Ouluun päin.

– Se oli sellainen harmaa iso mörrikkä, näkemieni kuvien perusteella aivan suden näköinen. Koirasta se poikkesi esimerkiksi siten, että se oli tosi vihainen liikkeissään, kun se hyppäsi tieltä metsään auton tullessa vastaan, Peltola kuvailee.

Vanhempi konstaapeli Janne Törmänen Oulun johtokeskuksesta kertoi sunnuntaina illalla, että poliisille asti ei kuitenkaan ole tullut ilmoitusta suden liikkumisesta Oulun alueella.

Noin kuukausi sitten Kalimenkylällä ja Ritaharjussa Oulussa liikuskeli jäljistä päätellen susiyksilö. Löydetyt tassunjäljet kävi varmistamassa suden jättämiksi Haukiputaan riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilö.


Juttua päivitetty 13.5. kello 21.22: Lisätty poliisin antamat tiedot, ettei sudesta ole toistaiseksi tehty poliisille ilmoitusta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (62)

Minäpä näin metsäkauriin jolkotteleva keskellä Järvitietä, Puokkarilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin näin eilen talitintin. Pitäisikö siitäkin poliisille raportoida? Onko poliisi koko valtakunnan vahtikoira, jolle jokainen risaus pitää ilmoittaa? Sudetkin saa levitä kunhan susikeskittymiä saadaan vähän harvennettua. Alkaa tietyillä paikoilla olla kymmeniä susia, niin ei sinne enää muita sekaan sovikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein kymmeniä susia samalla alueella... Ei pidä paikkaansa nuo metsästäjien omat laskelmat. Suomessa ei ole noin suuria laumoja, joten samalla alueella on maksimissaan noin kymmenen sutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuosta ole vaaraa kuin niille hölömöille, jotka laittomasti pitävät koiriaan irti. Antaa suden juosta rauhassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näppärät sudet ovat napsineet koiria suihinsa luvallisilta paikoilta kotipihoilta. Tavallinen koiran verkkohäkki ei pidä sitä ulkopuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten viisas omistaja tekee kestävämmän. Jokaisen tulee muutenkin suojella kotieläimiä parhaalla mahdollisella tavalla. Silloin valitaan kestävämpi verkko, tehdään korkea aitaus ja huolehditaan siitä että pohjasta ei pääse sisään eikä ulos. Toinen vaihtoehto on ottaa koira yöksi sisään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisessa kuvatussa kohdassa Alakylälän tien varressa ojan penkalla pötkötti aamulla 6.30:n jälkeen joku iso, ruskea turkiseläin. Lieneekö koira jäänyt auton alle vai itse susi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

että kaikenmaailman petoelukat saa vappaana jolkutella Suomen luonnossa, pelotella ihimisiä, saalistaa ja tappaa viattomia luontokappaleita.

Mutta Musti ja Mirri täytyy lain mukkaan pittää kytkettynä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä kyllä pidän suteni ja karhuni kytkettyinä kun oleskelen niiden kanssa asutusalueilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime kesänä tuli susi pihalle mökillä.Siinä se seisoskeli ja katsottiin silmästä silmään.Sitten lähti jolkottelemaan metsään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö sen olis pitänyt syödä muori makioihin suihinsa? Näinhän ne ainakin väittävät niiden tekevän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa kauheaa! taas lietsotaan hysteriaa oikein olan takaa. Antaa Suden jolkotella ( jos se nyt Susi oli) se menee omia menojaan ja sillä sipuli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole hukka minua vielä haitannut. Mutta,viime talvena rusakot järsivät omenapuita, ja tänä vuonna tuhosivat vadelmat. Niin ja naapurin kissa söi sinitiaisen joka yritti asustaa pöntössäni. Suojaus jäi vajaaksi,mutta mitä irtokateille . Loukkua,loukku ja kaasua niinkuin 50-vuotta sitten tehtiin. Eipä taida enää tohtia, kukkamummot ja viherpiipertäkjät eivät tykkää. Susi pois ihimisten ilimoilta,saattaapi vain kohta jäädäkin yhistelmän yliajamaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susi kuuluu Suomen luontoon. Se oli siellä jo ennen metsiemme vaarallisinta petoeläintä, poromiestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, odotelkaas soitan kohta että karhun näin tuossa lähikaupan ovella.
niin ja parit kyykäärmeet yms.
Näin sitä saa hetkeksi mediahuomiota ja asia piankin unohtuu unholaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karhuja näkee lähikaupan ovella vähänväliä ja ensimmäset on yleensä sitten kaadettu jo siellä parkkipaikan reunassa, mutta viimeistään matkalla kotipesälle eli sinne jalkakäytävälle tai pyörätiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (62)

Uutisvirta

6
Sateenkaaret ilmestyvät näyteikkunoihin ja kohoavat kaupungintalon lipputankoihin – Pride-viikko alkoi Oulussa tänään
5
"Helsingin huippukokous oli traaginen virhe" - sekä oma puolue että demokraatit syyttävät Trumpia Venäjän nöyristelystä
4
Niinistö toivoo ratkaisuja löytyvän – "ovat nyt jatkossakin valmiita keskustelemaan useista vaikeista erimielisyyksistä"
3
Oululaismies nosti 70 metrin syvyydestä hurjan pedon Norjassa – "Saattaa tarttua vaikka jalkaan kiinni, eikä päästä irti"
3
Oulun keskustaan suunniteltu Varjofestivaali joudutaan perumaan vähäisen lipunmyynnin vuoksi
2
Entisestä soramontusta löytyy Limingan hellepäivien helmi – uusittu Rantakylän uimaranta saa kehuja
2
"En pääse yli, miten hienoa täällä on" – Suomen kesän valoisuus vetosi kansainvälisiin toimittajiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

301 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ei ole kuitenkaan sinultakaan liika vaadittu yrittää ymmärtää yksi ihan yksinkertainen seikka. Maksan korkeita veroja. V... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image