Oulu

Onko tässä Merikosken kesän suurin lohi? – Azadin putkiperhoon tarrasi 20-kiloinen kojamo

Kalevan lukija lähetti kuvan Azad Suleimanin kalastamasta jättilohesta. KUVA: erviave / Lukijan kuva
Oulu 10.8.2017 16:36
Taneli Kärki

Jättilohien vaellus jatkuu Oulujoen Merikoskessa. Azad Suleiman sai saaliikseen 20,5 kiloa painavan koiraslohen keskiviikkoiltana.

Usein Merikosken rannalla kalastavan miehen ilta muuttui dramaattisesti onnekkaampaan suuntaan hieman ennen kello 23:a.

– Kaloja kävi aika paljon pinnassa ja minulla oli sellainen olo, että kohta tapahtuu jotain. Sitten se otti kiinni ilman minkäänlaista nykäisyä, Suleiman kertoo.

Kojamo painoi 20,5 kiloa ja pituutta sillä oli 125 senttiä. KUVA: erviave / Lukijan kuva

125-senttisen jättiläisen väsyttämiseen putkiperholla kalastaneella Suleimanilla kului noinvarttitunti. Kamppailun päätyttyä kalastaja ei ollut uskoa silmiään.

– Ajattelin, että mitä tämä on? Ei voi olla totta, että tällaista kalaa on Oulujoessa.

Suleman oli luvannut lahjoittavansa illan ensimmäisen kalan kaverilleen. Luvatessaan hän ei osannut arvata saaliin kokoa. Eikä osannut kaverikaan.

– Hän oli aivan ihmeissään ja lähti kotiinsa, elämänsä suurimman lohen kalastanut Suleman nauraa.

Merikoskesta kalastettiin isoja lohia myös heinäkuun lopussa. Silloin kalastajien saaliiksi jäivät 19,5- ja 18,3-kiloiset lohet. Viime viikolla Kaleva kertoi oululaismiesten Tenojoelta kalastamasta 23-kiloisesta jättiläisestä.


Osallistu mukaan Kalakuvakisaan myös videolla

Kaleva etsii kesän 2017 tunnelmallisinta kalastuskuvaa tai -videota.

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä valokuvia tai videoita kalastustilanteesta tai itse saaliista. Lähetä kuvasi numeroon 13222 tai laita kuvat ja videot tulemaan verkkolomakkeen kautta. Kirjoita viestin yhteyteen "kalakuva". Lisätietoa kilpailusta täällä.

Voittaja saa palkinnon, johon sisältyy kolmimetrinen vapa, kela ja siimaa. Palkinnon arvo on 350 euroa. Kaikkien osanottajien kesken arvotaan Kalevan tuotepalkintoja.

Katso lukijoiden kuvia ja videoita Kalakuvakisassa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (43)

Tyhjänpyytäjät arvostelee, makeat naurut näille heeboille. Käykää edes kalassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suvunjatkoon kykenevät kannattaa pyydystää pois . Oikeaa kalastusta ja sen hoitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea! siinä sen näkee mitä nuo ohijuoksutukset tekee,,, toki noin iso lala ois arvokas suvunjatkajana ja värikin on jo aika tumma,, eli itse en söisi,, mutta mikäpä siinä jos noin isosta kalasta tykkää.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpas järjen voitto ottaa lohi. Tuotahan ei syö koiratkaan koska maku on karmea. Olisi kannattanut päästää takaisin. Nykyajan kalastajilla ei tunnu olevat tietämystä sillä ota vain ne kalat jotka syöt. Tuon voi kyllä täyttää siihen se käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Azolle komia kala,itekkin sain tuossa takavuosina tuommosen tumman koukkuleuan tosin vain 7,7 kg eikä ollut syötävää ollenkaan,silläpä olen keskittynyt nykyisin muihin kaloihin maun takia eikä perämeren lohi ole muutenkaan kaksista syötävää..
Mutta sitten syksyllä kun siikaa,kuhaa ja ehkä tanen saa ne on namia...Olen tuommosen musta lohen päästänyt pois jos sattuu semmonen mun vaappuihin tarttuun..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalahan on sinänsä komea, mutta valitettavasti tumma. Kyllä tällaiset kalat pitäisi saada alkukesästä, jolloin ovat kirkkaita. Nyt kyseinen kala ei kelpaa kuin haaskaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komia lohi, tervetuloa kalaan myös tänne Tornionjoelle puntinheittoon.Kukkolan kosken laavun edessä on hyvä paikka ja samoin matkakoskella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei rokastus kiinnosta. Soutamalla ne lohet pyydän sieltä Matkakoskelta ja ylempää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eppähän oo tainnu näköjään koskaan elokuun kojamon lihaa ees nähä saati maistaa ku tuommosta täällä kirjoittelet. Kyllä se ei kojamolla varsinkaan oo lihan väri paljoa vielä vaalentunut. Rasvaa on toki lihassa jo vähemmän mitä alkukesästä mutta sehän on makuasia mistä tykkää. Kalatiskiltä et tieten tuommosta löydä mutta joku lohimies voi sulle palan ehkä maistiaista antaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ollu kesemmällä varmaan komea ja maukas. Mutta eipä siinä, jos mustasta lohesta pitää. Huomattavasti arvokkaampi ois suvunjatkajana...mutta mitempä se tuossa kuravellissä/mutapohjassa kuteminen onnistuis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi ja Keminmaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

287 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

"Sairastuivat ja osasivat arvostaa yhteiskunnan apua, kun omat voimat ja rahat eivät enää riittäneet. He ovat nyt vanhoj... Lue lisää...
Vähän ontuu nyt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image