Kotimaa

Yle miettii tie­to­ko­ne­pe­lien selostamista jatkossakin

Kotimaa 4.8.2014 14:31
Kaleva

Yle lähetti viikonloppuna Assembly-pelifestivaaleilta tietokonepeliturnausta suomeksi selostettuna tv-kanaviltaan.

Monelta saattoi mennä lauantai-iltana pitsa väärään kurkkuun ilosta tai ihmetyksestä, kun TV2:n parhaaseen lähetysaikaan pystyi seuraamaan suorana lähetyksenä räiskintäpeli Counter-Striken finaaliotteluja selostettuina.

Ylen tuottaja Juha Lahti kertoo, että lähetykset Assembly-pelifestivaaleilta ovat saaneet paljon positiivista palautetta netissä. "Kommentteja on sadellut, että vihdoinkin saadaan vastinetta Yle-verolle", Lahti kertoo.

Lahti pitää 72 000 katsojan piikkiä lauantai-iltana onnistuneena.

Jos suomalaisella valtakunnallisella tv-kanavalla tehtiin pitkä suora lähetys elektronisen urheilun tapahtumasta ensimmäistä kertaa, e-urheilua on lähetetty Ruotsin tv-kanavilla jo vuosia.

Pelialan mahtimaassa Etelä-Koreassa on televisiokanavia, jotka näyttävät pelkästään e-urheilua.

Tietokonepelaamisesta on tullut maailmalla rahakasta ammattiurheilua, e-urheilulla voi tienata miljoonia.

"Jos ihmiset pystyvät elämään pelaamalla, miten tämä eroaa esimerkiksi shakista", Lahti perustelee tietokonepelaamisen luokittelemista urheiluksi.

E-urheilu huipulla on nuorten laji, jo 25-vuotiaana refleksit alkavat hidastua.

Yle ei ole vielä Lahden mukaan tehnyt päätöstä e-urheilun jatkosta kanavillaan, vaikka tilausta suomenkieliselle e-urheiluselostukselle olisi. 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

KUKA KATTO TUOTA FINAALIa ja suomen joukkuettä kuinkahan moni encoren pelaajista oli alle 25 :,D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä yhteiskunnallista hyötyä? Kannattaa tutustua kansantalouden perusteisiin. Emme elä enää agraarikulttuurissa, vaan nykyään muukin kuin fyysinen työ hyödyttää yhteiskuntaa. Nyt rohkeasti se ennakkoluuloinen ja umpiutunut mieli auki niin on helpompi ymmärtää tätä nykymaailman menoa.

Hieno veto Yleltä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kannustan sitä että yle jatkaisi muidenkin pelien selostamista kun cs gon esim League Of Legends yks vaihtoehto peukut ylelle ja finaalin selostajille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älyttömän hienoo tällänen tempasu yleltä! Lisää ja voisin jopa harkita maksavani kanavasta jossa näytetään e urheilun tyyppisiä kilpailullisia pelejä! Mahtavaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Henkilökohtaisesti en voi ymmärtää miten pelikilpailuissa voi liikkua niin suuret rahat, että joku pystyy elättämään itsensä sillä. Ammattipelaajat eivät tuota yhteiskunnalle yhtään mitään hyötyä." Et ilmeisesti ymmärä mitä hyöty, on sillä eihän todellisuudessa mitään yhteiskunnan yleistä hyötyä ole edes olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti! Jatkakaa samaa mallia! Voisitte vaikka tehdä jonkun ison dokumentin Esportsista ja esittää sen niin varmasti suhtautuminen tähän asiaan muuttuisi kun ihmiset ymmärtäisi mistä on oikeasti kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Jos ihmiset pystyvät elämään pelaamalla..". Henkilökohtaisesti en voi ymmärtää miten pelikilpailuissa voi liikkua niin suuret rahat, että joku pystyy elättämään itsensä sillä. Ammattipelaajat eivät tuota yhteiskunnalle yhtään mitään hyötyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä järkeä ennenkaikkea missään on? Yks haileenhan se on miten itsensä elättää kunhan on tyytyväinen. Kymmenet miljoonat ihmiset pelaavat joka päivä joten ei tarvitse paljoa ihmetellä miksi niin isot rahat liikkuu turnauksissa. Esimerkiksi hetkittäin oli turnaus jossa voittopotti ylitti 11 miljoonaa euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei kaikki pelien vihaajat. Mikä pelaajista tekee teitä alempiarvoisia tai huonompia ihmisiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lasten oma leikkikenttä, surkein moba jota olen pelannut. Tehty lapsille joiden aivokapasiteetti ei riitä monimutkaisiin pelimekaanikoihin mitä esimerkiksi dotassa on. Älkääkä tulko ulisemaan siitä että olen paska, season 1 top-50 solo que, minua koitettiin jopa rekrytä aAa sekä gamed!de jäseneksi. Löytyy screenshotteja todistamaan tämä kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen jo pitkään ihmetellyt tätä ulinaa jota tulee joka viestiin/threadiin joka käsittelee LoLia, hieno asia että olet menestynyt pelisaralla mutta mitenkähän se on sinulta pois jos porukka haluaa pelata/katsoa LoL-pelejä? Vähän kuin menisi huutamaan torilla tomaattikojulle että minä en tykkää noista, älkää ostako! Fakta nyt kuitenkin on että kyse on eniten pelatusta ja myöskin eniten striimatusta moninpelistä maailmassa tällä hetkellä joten tilausta näiden pelien näyttämiselle myös TV:ssä varmasti löytyisi. Ylipäätänsä tällainen täysin turha elitismi ei aja kummankaan pelin skeneä eteenpäin, Eikä myöskään e-urheilun suosiota mikäli sitä joskus saataisiin myytyä läpi myös isommalle yleisölle.

Näissä peleissä loppujen lopuksi kyse on kuitenkin tiimityöskentelystä, kommunikaatiosta, sekä erilaisten taktiikoiden yhteensovittamiseta eikä niinkää pelkästään mekaniikoista tai sorminäppäryydestä, joten pelien taitovaatimus (pro-tasolla) yltää kyllä käytännössä loputtomiin. Mutta hei, pitäähän sitä vihata koska se on suosittua?

On hienoa että Yle "rikkoo rajoja" ja toivoisin näkeväni jatkossa lisää myös laajalla skaalalla (sc/lol/dota), ehkäpä myös "tavalliselle tallaajalle" löytyisi se oma kiinnostuksen kohteensa mikäli pelkkä terroristien jahtaaminen ei vielä sytytä liekkiä, kiitos näistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisivat alkaa näyttää e-formulaakin telkkarissa koosteena. Sekä iRacingiä että Live For Speediä. Esimerkiksi LFS:ssä on perinteisiä ovaalikisoja, pitkiä 12h-24h kisoja sekä cup-sarjoja. Tällä hetkellä niitä selostetaan YouTubessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti lisää eSportsia kehiin. Omasta mielestä hieman harmi että LoL:ia ei ollut (tietääkseni) ohjelmassa. Peli on kuitenkin ehkäpä yksi katsojaystävällisimmistä Mobista sekä myös maailman pelatuin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

6:20
Vesi on ollut Pohjois-Pohjanmaalla viimeksi yhtä vähissä vuonna 2006 – peltoja kuivuus kurittaa vähemmän kuin etelässä
6:01
Lakimiesliitto: Seksuaalirikoksia koskeva lainsäädäntö uudistettava – pelkkä rangaistusasteikon koventaminen yläpäästä ei muuta rangaistuskäytäntöä
6:00
Suomi palaa pikavauhtia arkeen, mutta maahan on jäämässä ulkomaisia toimittajia – "Meiltä kysytään odotetuista aiheista"
5:36
Trump Fox Newsilla: Putinin mukaan suurin ongelma maittemme välillä on Venäjä-tutkinta
1:47
Putin kiersi Fox Newsin kysymyksen, lupasiko Trump tunnustaa Krimin osaksi venäjää
1:18
CNN: USA:n senaatti haluaa ilmaista uskovansa Venäjän sekaantuneen vaaleihin
1:01
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ottaa kantaa Pussy Riotin kohteluun ja Politkovskajan murhaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

301 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ei ole kuitenkaan sinultakaan liika vaadittu yrittää ymmärtää yksi ihan yksinkertainen seikka. Maksan korkeita veroja. V... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image