Kotimaa

Tytti Tuppurainen valittiin eduskunnan naisverkoston pu­heen­joh­ta­jak­si – "Kiireisin asia: lap­sia­vio­liit­to­jen lopettaminen Suomessa"

Tytti Tuppurainen. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 8.3.2018 12:07
Kaleva

Eduskunnan naisverkosto on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen kansanedustaja Tytti Tuppuraisen (sd.). Oulun vaalipiiristä. Naisverkoston varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Sari Tanus (kd.).

Tytti Tuppurainen pitää tärkeänä, ettei tasa-arvotyö taannu. 

- Hoivavastuu jakautuu epätasaisesti miesten ja naisten välillä, mikä syventää tasa-arvokuilua. Naisille lankeaa kaksinkertainen työtaakka, joka rasittaa naisten ansiokehitystä ja johtaa myöhemmin alempaan eläketasoon. Tänä päivänä kaikkein köyhimmät vanhuuseläkkeensaajat ovat naisia, joilta työtä ei ole elämästä puuttunut, Tuppurainen huomauttaa.

Tuppuraisen mukaan kiireisin hoidettava epäkohta on lapsiavioliittojen lopettaminen Suomessa.

– On käsittämätöntä, että alle 18-vuotiaat voivat Suomessa solmia avioliiton, vaikka heillä ei muuten ole vielä oikeustoimikelpoisuutta. Pahimmillaan kyse on seksuaalisen hyväksikäytön suojaikärajan alittavista lapsista. Lähes aina kyse on tytöistä, joiden pitäisi vielä jatkaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, Tuppurainen sanoo.

Naisverkosto kokoaa naiskansanedustajat yli puoluerajojen keskustelemaan erityisesti naisia koskettavista poliittisista kysymyksistä. 

Naisverkoston puheenjohtajuudet kiertävät vuosittain eduskuntaryhmältä toiselle.

MAINOS

Kommentoi

Puhua, puhua, puhua ja nostaa palkkaa. Tälle asialle ei voi mitään, koska naimisiin ei mennä Suomen lakien mukaan. Hankala rasti siis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suuret asiat, Tytin mielestä on ilmeisesti etäke ja työura. Ja jos on lapsia, niin äkisti ne päivähoitoon.
Voihan sitä niinkin ajatella.
Minä en ajattele näin. On muita suurempia ja tärkeämpiä asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno ajatus, kyllä sitä kerkiää mammonaa palvella sitten vanhempanakin. Äkkiä kapitalismia palvelemaan, vaikka lasten kustannuksella, että feministijärjestöt saavat omansa, vai ovatko sittenkään tyytyväisiä, näinhän tämä maailman meno nykyään menee. Näyttää vain siltä, että lasten synnyttäminenkin tulee antaa jonkun muun kuin naissukupuolen tehtäväksi. Ehkä se tulevaisuudessa tulee sitä olemaankin, kun keksitään ja eettisesti hyväksytään, että lapsi voidaan kasvattaa laboratoriossa. Sitten saavat kaikki naiset mennä töihin ja isät siinä samalla, vai.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin meillä on laki muuttunut niin että alaikäinen voi mennä naimisiin ilman lupaa? Pitääkö joka asiaan valita erillisiä verkostoja, niitä ajamaan? Eikö se ole eduskunnan tehtävä ilman muuta huolehtia kaikista kansalaisistaan? Valitettavasti lapset eivät saa rauhassa kasvaa ja kehittyä, vaan jopa vaateteollisuus pukkaa "muotia", joka on enemmänkin "aikuisuuteen" sopivaa. Mainostajat menkööt itseensä myös!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eduskunnan Naisverkosto, hmm. Menneinä vuosina oli Seurassa tai Apu-lehdessä, viikottainko oli pakina, "Eduskunnan Naisverkosto".. "Kokouksen alkuun puheenjohtaja tilasi laatikollisen "mitä lie" shampanjaa, pullohinta vaatimattomat, a=70€.. Kokousta jatkettin ja huomioitiin, kuinka mies-kansanedustajat "se ja se" oli nii-in sovinistisesti käyttäytynyt. Tässä välissä nostettiin yksimielisesti naisverkostolle malja, etti moista sikailua hyväksytä missään olsosuhteissa".. jne. Voe, että sai päästellä "selkäkeikkanauruja" noita pakinoita lukiessa ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Se tuo frouva on niin niin Demaria, ettei paremmasta väliä, puhetta tulee kuin liturgiaa kuuntelis, mutta sisältö on luokkaa nolla. Ja, missä on ne saavutukset ja suuret teot tämän maan puolesta, hänen vuosia Eduskunnassa istuessaan? Plus-miinus, eli ei mitään muuta kuin omien etujen ja suhteiden luomista, jottei tippus tyjänpäälle, kun joku päivä ei enää äänet riitäkään "hillotolpille" Eduskuntaan asti..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on ainoa asia, josta voin olla 100% samaa mieltä. Ei ole mikään pakko avioitua alle 18vee. On kaivettava nämä avioitumiset tarkemminkin, Tytti, erot eritoten. Jääkö entinen vaimo parin talon päähän ja mies muuttaa seuraavan luokse ja sitä seuraavan? Lain kirjain täyttyy, mutta mutta....yhteiskunnassa on näitä mustia aukkoja, joista on vaikeaa havaita vaikkapa moniavioisuutta. Kun pieni tyttö kerrostalon pihalla kertoi, ihmetellessäni hänen värjöttelyään säällä kuin säällä ulkona, että hänen on lähdettävä ja pysyttävä tunti ulkona, kun isä tulee käymään. Sisään meneminen oli ankarasti kielletty. Isä oli virallisesti eronnut Suomen lakien mukaisesti, mutta asusti uuden vaimon kanssa parin talon päässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillä lailla, nyt on jälleen arvot kohdallaan.
Kyllähän se on selvä, että naisten eläke on alhaisempi, mutta niin on myös tuottavuus ollut naisilla huonompi.
Kun nainen on puolet työiästään kotona lapsien kanssa, niin ei silloin voida myöskään vaatia samaa eläkettä, kuin sellaiselle joka on koko ikänsä ollut töissä.
Mitä nopeammin lapsi laitetaan päiväkotiin, niin sitä nopeammin nainen pääsee tienaamaan itselleen eläkettä.
Kyllä naisten eläkkeet saadaan helposti nousemaan, mutta silloin myös syntyvyys laskee roimasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikai kukaan elä vain saadakseen hyvän eläkkeen?
Kyllä joka päivä pitäisi elää.
Toisille lapset on tärkeitä!
Työura yrityksen palveluksessa ei ole kaikille päällimmäinen juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun eläkkeelläkin pitäsis pystyä syömään, asumaan ja sairastamaan. Jos eläke on minimaalisen pieni, on elämänlaatu surkeaa kituuttamista. Suosittelen että naiset eivät tee lapsia lainkaan, vaan luovat uraa. Jospas sitten keksittäisiin joku systeemi, joka tukee äitejä eläkkeellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Itse mietiskelin äsken tuota samaa. Vai onko tämä taas niitä "Pukki kaalimaan vartijana" -juttuja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image