Kotimaa

Mainos

Sosiaalinen media täyttyy parhaillaan sa­teen­kaa­ris­ta – näin his­to­rial­lis­ta päivää paalutetaan Twitterissä

Sukupuolineutraali avioliittolaki astui voimaan tänään keskiviikkona 1. maaliskuuta. KUVA: Seta
Kotimaa 1.3.2017 11:35
Laura Myllymäki

Sukupuolineutraali avioliittolaki astui voimaan tänään keskiviikkona 1. maaliskuuta. Maistraattien keräämien tietojen mukaan Suomessa vihitään avioon loppuviikon aikana 32 paria pääsääntöisesti Etelä-Suomessa.

Muutoksista merkittävin on se, että avioliitto on muuttunut laissa kahden henkilön väliseksi. Aiemmin avioliittolaissa mainittiin mies ja nainen.

Historiallista päivää on juhlittu yöstä alkaen Twitterissä. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) totesi Suomen olevan nyt ison askeleen tasa-arvoisempi, ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoi heränneensä ystävänsä viestiin. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön twiitissä esiintyivät eriväriset sydämet.

 

 

Tulihan se sieltä, todetaan Ihmisoikeusliiton twiitissä. Suomen UN Women iloitsee, että Suomen ansiosta tasa-arvoisen avioliiton sallivien maiden määrä nousi kolmeentoista Euroopassa.

 

VR otti myös kantaa yhdenvertaisuuteen:

Meillä saa sanoa tahdon”, twiittasi Diakonissalaitos:

Tänään avioituvia onnittelee myös kirjailija Jari Tervo. Tv-tuottaja ja juontaja Arman Alizad puolestaan onnitteli ”koko ihmiskuntaa” suutelukuvan siivittämänä:

 

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tulevaisuudessa käy vielä niin, että lapset ihmettelevät aikaa milloin tämä ei ollut mahdollista. Onnea ja rakkautta kaikille ihmisille <3

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sateenkaari oli alun perin merkki siitä ettei maailmaa enää ikänä kohtaa vetenpaiselmus. Nyt on tonki hienon tunnuksen omineet setat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

1. Homoseksuaalisuutta on esiintynyt luonnossa aina=luonnollista 2. Raamattua voi lukea miten haluaa: sieltä voi jokainen poimia mitä kohtia tahansa haluaa ja tuomita muita sen perusteella. Esim. naiset ei saisi osallistua raamatun mukaan käytännössä mihinkään 3. Jos vanhaa tarinakirjaa (=raamattua; jokaisella uskonnolla muitakin tarinaoppaita) haluaa kuitenkin uskoa, niin Jeesushan se juuri viihtyi kaikkien syntisten joukossa (koska sinä lienee synniksi tämän homoudenkin kai lasket?). 4. Ainoa ryhmä joiden joukossa Jeesus ei viihtynyt oli tehopyhät fariseukset. Tekopyhyys on päivän teema: voi kuvitella, että on muiden yläpuolella ja saa tuomita kaikkia sekä esiintyä itse parempana yksilönä, mutta jokainen kyllä totuuden näkee puheiden takaakin.

Ei anneta ilkeiden kommenttien koskettaa tänään :-) Tämä on ihmisoikeuksien ja lain tasa-arvoisuuden merkkipäivä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä ASIAA! Onnittelut kaikille meille jotka saamme oikeuden tasa-arvoiseen elämään ja rakkauteen!
Jätetään ne kirjakokoelmat ihan niille jotka niitä haluat lueskella. Tänä suurena päivänä keskitytään saavutuksiin ja nostamme sateenkaari-lipun salkoon!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos he eivät usko samaan jumalaan kuin sinä? Raamattu ei ole kaikille ihmisille tavallista kirjaa kummempi teos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea kaikille, jotka saivat nyt tasapuoliset oikeudet muiden kanssa. Suomi siirtyi muiden maiden rinnalle nykyaikaan pois 1900-luvun alun meiningistä. Nuorille nämä asiat ovat jo itsestään selvyys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos vaikka sodat saisi lopetettua ja nälänhädät sekä sairaudet. Tuossahan tuota työnsarkaa, kun kysyit :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläke

Oli huvittavaa seurata perusteluja, miksi sopeutumiseläkettä ei saisi poistaa. Kuulemma vaikea löytää töitä... Nythän on... Lue lisää...
samat säännöt kaikil...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image