Kotimaa

Puo­lus­tus­voi­mat muistuttanut henkilökuntaa terroriuhasta – "Univormu päällä pitää olla ek­stra­va­ro­vai­nen"

Puolustusvoimat seuraa turvallisuustilannetta jatkuvasti ja tarkasti yhdessä muiden viranomaisten kanssa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 13.9.2017 10:20
Rami Nieminen

Puolustusvoimat on muistuttanut henkilökuntaansa varautumaan terroriuhkaan Turun taannoisen hyökkäyksen jälkeen. Puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaara kertoo, että sotilaille ja muulle henkilökunnalle on annettu ohjeita henkilökohtaisen turvallisuuden parantamiseen.

Lännen Media kertoi tiistaina, että Turun puukotusiskun tehnyt Abderrahman Bouanane suunnitteli iskua myös sotilaskohteeseen. Uhka on tullut esille poliisin tutkinnassa ja siitä on tiedotettu puolustushallintoa. Karhuvaara ei kuitenkaan kommentoi Turun tapaukseen liittyviä yksityiskohtia.

– Noin yleisesti voin sanoa, että olemme muistuttaneet henkilöstöä - niin palkattua henkilökuntaa, varusmiehiä ja -naisia kuin myös palveluksessa olevia reserviläisiä - henkilökohtaisista ja joukon turvajärjestelyistä.

Karhuvaara kuvailee, että turvallisuusasioissa kiinnitetään huomiota "ihan normaaleihin juttuihin", kuten välttämään liikkumista yksin pimeään aikaan.

–Ja kun ollaan univormu päällä, pitää olla vähän ekstravarovainen. Esimerkiksi julkisella paikalla pitää varmistaa, missä ulosmenotiet ovat ja sen sellaista.

Karhuvaaran mukaan Puolustusvoimat seuraa turvallisuustilannetta jatkuvasti ja tarkasti yhdessä muiden viranomaisten kanssa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Herää kysymys, miksi satsata miljardeja hävittäjiin ja laivoihin, kun yhteiskunta murennetaan sisältäpäin. Ja vielä johtavien virkamiesten toimin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun itse olin intistä lomilla suurin uhka oli aamujen huutelijat ja humalaiset inttijuttujen jauhajat. Ihmeesti se mualima vain muuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa tilanne olla lopulta hyvinkin pitkälti ennallaan. Eli suurin uhka on simputus siellä itse intissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsele ympärillesi kuin kärppä ja pakene kuin jänis ja työnnä pääsi turvaan pensaaseen . Sopii ohjeeksi myös siviileille muuttuneessa Suomessa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko meillä ennen tällaista uhkaa? Sanokaamme näin, että parikin vuotta sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansainvälisten sopimuksien ja suunnitelmien mukaan mennään. Kaikki on tiedetty, kaikesta on varoitettu mutta suunta on määrätty. Eikä sitten puhuta tästä julkisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

285 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

mölisevät lapset linja-autoissa

Eikös ne lasten äänet ole niitä elämisen ääniä aidoimmillaan? Pipo kiristyy ja naama muuttuu norsun takapuoleksi vasta ... Lue lisää...
mirko

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image