Kotimaa

Mainos

Turun puukottaja aikoi ensin iskeä so­ti­las­koh­tee­seen

Turun kauppatorin puukotuksissa kuoli kaksi naista ja haavoittui kahdeksan. KUVA: Jane Iltanen
Kotimaa 12.9.2017 20:26
Rami Nieminen, Jussi Orell

Turun keskustassa puukotusiskun tehnyt Abderrahman Bouanane suunnitteli ensin iskevänsä sotilaskohteeseen Turussa. Hän kuitenkin perääntyi alkuperäisestä suunnitelmastaan viime hetkellä. Lännen Media on saanut vahvistuksen kohteesta useilta eri taholta.

Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs keskusrikospoliisista ei kommentoi Lännen Median tietoja millään tavalla. Yhtä vaitonainen on Krp:n päällikkö Robin Lardot.

Lardot kertoi viime viikon torstaina, että Turun keskustassa iskeneellä puukottajalla oli mielessään kaksi muutakin kohdetta. Niissä uhreiksi olisi valikoitunut pääasiassa miehiä.

Lardot kertoi, että Bouanane oli harkinnut iskuja eri päiville. Perjantaina 18. elokuuta hän päätyi Turun kauppatorille vasta peräännyttyään alkuperäisestä kohteestaan.

Lardotin mukaan Bouanane perääntyi, koska paikalla oli liikaa ihmisiä. Turun torilla elokuun 18. päivänä tapahtuneissa puukotuksissa kuoli kaksi suomalaista naista ja haavoittui kahdeksan ihmistä. Haavoittuneista kuusi on naisia ja kaksi miehiä.


Bouananen liikkeistä perjantaina tiedetään sen verran, että hän oli käynyt ennen iskua Turun keskustassa sijaitsevassa moskeijassa. Sen jälkeen hän julkaisi manifestin sekä kirjoitettuna että pikaviestipalveluun luettuna tallenteena. Poliisi ei ole kommentoinut manifestin sisältöä.

Bouanane on tiettävästi asunut Turussa Pansion vastaanottokeskuksessa. Se sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Pansion laivastotukikohdasta. Varsinainen tukikohta-alue on aidattu ja vartioitu, mutta osa varuskunnan rakennuksista sijaitsee porttien ulkopuolella.

Marokossa syntynyt 22-vuotias Bouanane on tällä hetkellä vangittuna. Hän on myöntänyt puukotukset, mutta kiistänyt tehneensä niitä terroristisessa tarkoituksessa.

Poliisi on antanut juttuun liittyen kansainvälisen etsintäkuulutuksen uzbekistanilaistaustaisesta, mutta Suomen kansalaisuuden saaneesta Zuhriddin Rashidovista. Etsintäkuulutus on yhä voimassa. Laki antaisi mahdollisuuden myös hakea etsintäkuulutetun vangitsemista poissaolevana. Ainakaan toistaiseksi poliisi ei ole jättänyt vangitsemiseen liittyvää vaatimusta käräjäoikeuteen.

Lännen Media haastatteli reilu viikko sitten Rashidovin vanhempia. Heidän mukaansa Rashidov oli kertonut lähtevänsä joksikin aikaa Dubaihin. Hän on sittemmin kadonnut eikä poliisin mukaan ole Suomessa.

Muut tapauksen vuoksi kiinni otettuina tai vangittuina olleet on tutkinnan edetessä vapautettu ja heihin kohdistuneet epäilyt on kumottu.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli on huono maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

259 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

Mainitsemaasi miesten keski-eläkettä 2100€/kk saa tällä hetkellä alle 10% mies eläkeläisistä. 8% jos kohtuu tarkkoja oll... Lue lisää...
Taas tätä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

24.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image