Kotimaa

Oulun poliisi: Ulkomaalaista miestä epäillään törkeästä ih­mis­kau­pas­ta, pahoinpiteli naista ja pakotti toimimaan pros­ti­tuoi­tu­na

Kotimaa 13.3.2018 12:42 | Päivitetty 13.3.2018 12:58
Anna Leinonen

Oulun käräjäoikeus on vanginnut ulkomaalaisen miehen, jota epäillään todennäköisin syin törkeästä ihmiskaupasta. Miehen vangitsemista vaati poliisi.

Miehen epäillään pakottaneen ulkomaalaisen naisen toimimaan prostituoituna useassa kaupungissa sekä Suomessa että ulkomailla. Naista pahoinpideltiin ja uhattiin väkivallalla.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jussi Hyrkäs Oulun poliisista kertoo, että toiminta on jatkunut tämän vuoden alkupuolelta viime päiviin saakka. Mies otettiin kiinni viime viikon perjantaina Oulussa.

– Suomessa toimintaa on ollut isoissa kaupungeissa, Hyrkäs sanoo.

Tapauksen tutkinta on vielä alkuvaiheissa, ja poliisi ei ota kantaa tapauksen yksityiskohtiin kuten siihen, toimiko mies yksin ja oliko uhreja vain yksi.

– Yleisellä tasolla voin todeta, että ihmiskauppa ilmiönä on lisääntymään päin. Ihmiskauppa on kuitenkin piilorikollisuutta, jonka paljastaminen on haastavaa, sanoo Hyrkäs.

Hän toteaa, että ihmiskauppa liittyy usein kansainväliseen rikollisuuteen. Kyseisen rikostutkinnan kohdalla hän ei ota kantaa siihen, onko sillä kytköksiä kansainväliseen rikollisuuteen vai ei.

MAINOS

Uutisvirta

49
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
30
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
25
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
19
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
18
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
17
Oulun yliopiston tutkimus: Geenivirhe voi aiheuttaa nuoria tappavan sydänlihasfibroosin
17
Kunnat maksoivat palkkoja väärin perustein vuosien ajan – maksettavaksi lankeava summa voi olla yli 10 miljoonaa euroa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa länsituuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Kainuun, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa länsituuli muuttuu voimakkaaksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

182 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

-ei pääse pm:ksi moinen kieroilija, ajanut Suomen katastrofiin Soten, Aktiivimallien, työläisten työaikojen pidentämisel... Lue lisää...
ei jatkoon

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image