Pääkirjoitus: Tak­ti­nen ää­nes­tä­mi­nen voi purra – mutta myös viedä oman ainoan äänen haas­kioon

Eduskuntavaalit: Suomea voi kohta johtaa puolue, joka haluaa maan eroon Eu­roo­pan unio­nis­ta

Luitko jo tämän: Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueen hen­ki­lös­tö on ollut tyy­ty­mä­tön uu­dis­tuk­seen ja sen tie­don­kul­kuun

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Ze­lens­kyi kutsui KOK-po­mon vie­rai­le­maan etu­lin­ja­kau­pun­gis­sa: "Jotta hän näkee ihan itse, että neut­ra­li­teet­tia ei ole ole­mas­sa"

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach Sveitsissä viime joulukuussa.
Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach Sveitsissä viime joulukuussa.
Kuva: DENIS BALIBOUSE/POOL

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsui perjantaina Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n saksalaisen puheenjohtajan Thomas Bachin vierailulle sodan etulinjakaupunki Bahmutiin. KOK hämmästytti keskiviikkona, kun se ilmoitti etsivänsä "väylää" venäläisurheilijoiden pääsylle ensi vuoden Pariisin kesäolympialaisiin "neutraaleina" urheilijoina.

– Kutsun herra Bachin Bahmutiin, jotta hän näkee ihan itse, että neutraliteettia ei ole olemassa. On selvää, että mikä tahansa neutraali venäläisurheilijoiden lippu on veren tahrima, Zelenskyi sanoi.

– Puhuin hänen (Bachin) kanssaan useammin kuin kerran, enkä koskaan kuullut, kuinka hän suojelisi urheilua sotapropagandalta, mikäli hän palauttaisi venäläisurheilijat kansainvälisiin kisoihin. Teemme kaikkemme suojellaksemme urheilua terroristivaltion poliittiselta tai miltä tahansa muulta vaikuttamiselta, mikä on väistämätön seuraus siitä, jos venäläisurheilijat päästetään kilpailemaan.

Venäläisjoukot ovat yrittäneet viime kuukausina saada haltuunsa Itä-Ukrainassa sijaitsevan Bahmutin. Ukraina on kuvaillut alueella käytyjä taisteluja eräiksi verisimmistä viime helmikuussa alkaneen Venäjän hyökkäyksen aikana.