Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Yle: Useita suo­ma­lai­sia va­paa­eh­tois­tais­te­li­joi­ta haa­voit­tu­nut kra­naat­ti-is­kus­sa Uk­rai­nas­sa

Helsinki
Panssarintorjunta-ase Bahmutin rintamalla itäisessä Ukrainassa. Kuvituskuva
Panssarintorjunta-ase Bahmutin rintamalla itäisessä Ukrainassa. Kuvituskuva
Kuva: MARIA SENOVILLA

Suomalaistaistelijoiden ryhmä joutui perjantaina tehtävältä palatessaan viholliskeskitykseen, jossa haavoittui suomalaisia, kertoo Your Finnish Friends ry:n puheenjohtaja Kasper Kannosto Ylen mukaan. Yle uutisoi asiasta lauantaina.

Yhdistys tukee Ukrainassa olevia suomalaistaistelijoita.

Haavoittumisista kerrottiin aiemmin nimettömällä Twitter-tilillä, jonka pitäjä kertoi Ylelle olevansa kyseisen ryhmän johtaja.

Hän kertoi Ylelle, että venäläiset kohdistivat ryhmään sirpalekranaatteja, kun taistelijat olivat palaamassa tehtävältään.

Ryhmässä oli hänen mukaansa kahdeksan suomalaista, joista viidelle tuli vammoja. Tapahtuman sijaintia hän ei halunnut kertoa. Henkilön nimi on Ylen tiedossa.

Yksi haavoittuneista suomalaistaistelijoista viestitti lauantaina STT:lle Kasper Kannoston välityksellä, että haavoittuneet suomalaistaistelijat "saavat hyvää hoitoa ja ovat pian taas tappelukunnossa". Mitään yksityiskohtia taistelija ei kysyttäessä kertonut.