Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Yh­teis­työn väkevä voi­man­näy­te – Oulun alueen 2. di­vi­sioo­na­seu­rat tar­joa­vat tu­le­val­la sa­li­ban­dy­kau­del­la yh­tei­sen kau­si­kor­tin: "Viih­dyt­tä­viä pelejä"

Salibandyn miesten 2. divisioonan Pohjois-Suomen lohkon peleissä tunteet räiskyvät ja laidat rytisevät, mutta pelikentän ulkopuolella Oulun alueen seurat vetävät yhtä köyttä.

Dynamon Jussi Mettovaara (57) ja SSRA:n Konsta Kolari taistelivat pallosta 2. divisioonan Pohjois-Suomen lohkon ottelussa viime tammikuussa.
Dynamon Jussi Mettovaara (57) ja SSRA:n Konsta Kolari taistelivat pallosta 2. divisioonan Pohjois-Suomen lohkon ottelussa viime tammikuussa.
Kuva: Lassi Karvonen

Salibandyn miesten 2. divisioonan Pohjois-Suomen lohkon peleissä tunteet räiskyvät ja laidat rytisevät, mutta pelikentän ulkopuolella Oulun alueen seurat vetävät yhtä köyttä. Osoitus tästä on yhteinen kannustajakausikortti, jonka lunastaneilla on tulevalla kaudella sisäänpääsy jokaisen seitsemän joukkueen kotiotteluihin.

Kausikorttiyhteistyöhön ovat sitoutuneet SS Rankat Ankat, Koskelankylän Riento, Merikoski SBT, SBT Suola, OFBC, Dynamo ja Kiimingin Palloseura (ent. Jyystäjät). 30 euroa maksavalla kortilla voi käydä katsomassa yhteensä 70 alasarjaottelua.

Kannustajakausikortin tuotto menee seuralle, jolta kuluttaja kortin ostaa. Halutessaan kortin voi hankkia myös siten, että tuki ohjautuu tasaisesti kaikille seuroille.

Yhteisen voimannäytteen tarkoituksena on 2. divisioonan arvostuksen ja tunnettuuden parantaminen sekä yhteisöllisyyden vahvistaminen.

– Esimerkiksi nuoria käy 2. divisioonan otteluissa todella vähän. Moni pitää niitä pelkkinä höntsäpeleinä, mistä olemme aivan eri mieltä. Kakkosen pelit ovat viihdyttäviä, kannustajakausikorttia ideoinut Koskelankylän Riennon puuhamies Janne Karjala painottaa.

– Toivottavasti yhteinen kausikortti madaltaa ihmisten kynnystä tulla peleihin paikan päälle.

Oulun alueella on vastaavasta tuotteesta jo kokemuksia. Naispalloilujoukkueet esittelivät yhteisen kausikorttinsa viime kesänä.

Hienoja kehitystarinoita

Salibandyn kolmanneksi ylin sarjataso tarjoaa kelpo haasteen pelaajille, jotka esimerkiksi viimeisen juniorivuotensa jälkeen pohtivat lajin lopettamista.

Kaikki hyvät yksilöt eivät mahdu tai välttämättä edes halua OLS:n liigajoukkueeseen tai Limingan Niittomiesten Divari-ryhmään.

Viime aikojen kehitystarinat ovat 2. divisioonan Pohjois-Suomen lohkolle paras mahdollinen mainos. Esimerkiksi Valte Karvonen ponnisti Rankoista Ankoista suoraan liiga-OLS:n tuloksentekijäksi.

Janne Karjala näki aitiopaikalta, miten salibandyyn kertaalleen jo kyllästynyt Riku Ruonakangas löysi toissa kaudella pelaamisen ilon KoskRi:n mukana ja murtautui päättyneellä kaudella uudella innolla OLS:n liigajoukkueeseen.

2. divisioonassa itsensä toteuttamiselle ja kikkapussin parhaiden palojen esittelylle voi olla jopa enemmän mahdollisuuksia kuin pääsarjoissa.

– Pelaajapolku voi viedä ylöspäin myös 2. divisioonasta, muistuttaa Karjala, joka itsekin eteni aikanaan alasarjojen kautta OLS:aan ja lopulta liigapelaajaksi.