Ville Ranta ikävöi Oulun hullua mei­nin­kiä her­ras­kais­vaat­teis­sa – Sar­ja­ku­va­tai­tei­li­ja jatkaa lau­sei­ta ja kertoo pet­ty­neen­sä Hel­sin­gin talveen

-

Minulle kuuluu aina vain kiireistä, vaikka seuraava kirja alkaa olla valmis. Omaelämäkerrallinen ”Kuinka valloitin Ranskan” -sarjakuvaromaani ilmestyy WSOY:ltä syyskuussa.

Odotan kärsimättömästi, että kirjan viimeiset korjaukset ovat ohi, tulee kevät, ja pääsen luonnoskirjani kanssa ulos ja istumaan kahviloihin ja baareihin.

Lupasin itselleni jo kauan sitten, että kun kirja on valmis, keskityn pohdiskeluun, luonnoskirjoihin ja vapaaseen taiteilijuuteen.

Pelkään, että koronarajoitukset jatkuvat kesän yli enkä pääse vieläkään käymään työreissulla Ranskassa tai äitini luona Kreikassa. Olen yrittänyt lähteä monta kertaa, mutta aina lähtö on peruuntunut rajoitusten takia.

Epäilen, että kesä menee Suomessa. Eikä se oikeastaan haittaa.

Olen töissä nykyään Iltalehdessä. Teen sinne kaksi pilapiirrosta viikossa. Loppuaika menee sarjakuvaprojektien parissa.

Noloa myöntää, mutta samaan aikaan kuin ajattelen, että on ympäristön kannalta hienoa pysyä paikoillaan, odotan malttamattomasti, että pääsen matkustamaan muualle Eurooppaan.

Vapaalla olen vain satunnaisesti. En pidä lomia oikeastaan ollenkaan. Ehkä kaksi viikkoa vuodessa.

Kotona meillä on paljon väkeä nykyään, kun on kaksi lukiolaista etäkoulussa ja puoliso etätöissä. Toivon, että etäily loppuu pian!

Olen huono keskittymään, jos toisia ihmisiä on paikalla. Teen yleensä töitä kotona, mutta nykytilanteessa on pitänyt hankkia työhuone muualta.

Rakastan kevättä ja päivänvaloa! Pimeässä mikään ei oikein suju. Ei edes näe eteensä kunnolla.

En pidä talvessa oikeastaan mistään.

Pukeudun kylmiin herraskaisvaatteisiin (poplariin ja lierihattuun) ja palelen kaikki talvet.

Ikävöin ystäviäni ja hullua meininkiä Oulussa, sillä olen toissa syksystä asti asunut Helsingissä.

Petyin, kun Helsinkiin tuli ”oikea talvi” tänä vuonna. Viime talvena ei ollut pakkasta eikä lunta ollenkaan, ja se sopi minulle hyvin.

Forum24:n Muutamalla lauseella -palstalla tunnetut ja ajankohtaiset oululaiset jatkavat lauseita ja ottavat itsestään selfien.